Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis de la Shenzhen

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu (locul 38 în clasamentul mondial) a câştigat, duminică, meciul împotriva chinezoaicei Kai-Lin Zhang (locul 134 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-3, în primul tur al turneului de la Shenzhen, China, disputat pe suprafaţă dură.

568 afișări
Imaginea articolului Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis de la Shenzhen

Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis de la Shenzhen (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Partida a durat două ore şi 41 de minute. Românca în vârstă de 29 de ani a avut cifre medii la serviciu (55% cu primul, 50% cu al doilea), deşi a jucat 83% dintre puncte cu prima minge. Niculescu a reuşit opt break-uri şi a cedat serviciul de cinci ori.

În optimi la Shenzhen, Monica Niculescu, favorită 7 a întrecerii, va juca împotriva chinezoaicei Qiang Wang (24 de ani, 72 WTA). Românca şi-a asigurat 30 de puncte în clasamentul mondial şi 7.238 de dolari.

În 2016, Niculescu s-a oprit în optimi la Shenzhen, dar a reuşit o semifinală şi un sfert de finală în 2013, respectiv 2014.

Monica Niculescu va evolua şi pe tabloul de dublu al competiţiei din China. Aflată pe locul 19 WTA în această ierarhie, Monica va face pereche cu Simona Halep împotriva dublului Natela Dzalamidze (96 WTA) / Veronika Kudermetova (97 WTA), din Rusia.

Turneul de tenis de la Shenzhen se desfăşoară în perioada 1-7 ianuarie şi este dotat cu premii totale în valoare de 750.000 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici