NBA redenumeşte trofeul MVP după Michael Jordan

National Basketball Association (NBA) a redenumit trofeul acordat MVP-ului sezonului regulat după Michael Jordan, considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile.

176 afișări
Imaginea articolului NBA redenumeşte trofeul MVP după Michael Jordan

Trofeul Michael Jordan, din bronz, este unul dintre cele şase trofee redenumite, prezentat marţi de NBA, şi prezintă un jucător care se desprinde dintr-o stâncă pentru a ajunge la o minge de baschet din cristal formată din 23 de puncte, o aluzie la numărul tricoului lui Jordan.

Ecusonul omonim trofeului are şase feţe, o aluzie la cele şase campionate NBA pe care Jordan le-a câştigat cu Chicago Bulls, în timp ce baza cu cinci feţe este o aluzie la cele cinci premii de cel mai valoros jucător al ligii pe care acesta le-a câştigat în timpul carierei sale de Hall of Fame.

Celelalte premii redenumite sunt: Trofeul Jerry West pentru jucătorul anului, Trofeul Hakeem Olajuwon pentru jucătorul defensiv al anului, Trofeul Wilt Chamberlain pentru începătorul anului, Trofeul John Havlicek pentru cea mai bună rezervă a anului şi Trofeul George Mikan pentru jucătorul cu cea mai importantă evoluţie a anului.

"Noua noastră colecţie de trofee îi celebrează pe unii dintre cei mai mari şi mai influenţi jucători din istoria NBA", a declarat comisarul NBA, Adam Silver, într-un comunicat de presă.

"Pe măsură ce recunoaştem cei mai buni jucători ai ligii în fiecare sezon, aducem un omagiu şi legendelor care întruchipează aceste prestigioase premii."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nba,
muchael jordan,
mvp

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici