Nicolae Stanciu îşi propune să atragă mai mulţi investitori la Rapid

Fostul fotbalist Nicolae Stanciu, numit în funcţia de director executiv al FC Rapid de administratorul special Dragoş Frăţilă, a declarat, vineri, că îşi propune să atragă mai mulţi investitori la gruparea giuleşteană.

1380 afișări
Imaginea articolului Nicolae Stanciu îşi propune să atragă mai mulţi investitori la Rapid

Nicolae Stanciu îşi propune să atragă mai mulţi investitori la Rapid

"Noua funcţie este de «director executiv liniuţă preşedinte», nici eu nu m-am dumirit încă exact. Eu ce pot face şi ce mi-aş dori este să atragem cât mai mulţi investitori şi în primul rând să nu fie nemulţită echipa indiferent de ce prime sau salarii au de primit din urmă. Nu pot nici eu din prima, dar ceva trebuie să se mişte", a spus Stanciu.

Deşi nu a nominalizat investitorii, noul director executiv a explicat că se referă la persoane care au mai ajutat clubul Rapid în trecut. "Deocamdată la Rapid este de alergat. Eu la birou nu prea pot să stau pentru că trebuie deschise nişte uşi, trebuie vorbit cu anumiţi investitori, cu cei care au mai fost înainte la Rapid. Vreau să le spun că dacă vor să investească acum este momentul, nu la iarnă sau la vară. Dacă până acum dădeau nişte bani mulţi şi nu li se explica ce se face cu ei, acum eu o să le spun: «Investiţi atât cât vă ţine buzunarul, dar o vă pot justifica banii de faţă cu dumneavoastră»", a precizat directorul executiv.

Referitor la faptul că preşedintele Nicolae Manea a refuzat să semneze preavizul înmânat de acţionarul majroitar Valerii Moraru, Stanciu a menţionat că aceste "nu este împins afară din Giuleşti". În acelaşi timp, a adăugat că el şi Manea au "viziuni diferite" în ceea ce priveşte clubul Rapid.

"Este adevărat că domnul Manea mi-a propus acum câteva luni să vin la Rapid ca antrenor secund şi am refuzat. Legat de propunerea dânsului nu este vorba că m-ar fi nemulţumit financiar, însă atunci am considerat că a venit prea târziu. Între timp s-a ivit această propunere (n.r. - pentru funcţia de director executiv). Nu a fost nimic premeditat. Pe nea Nae îl respect, ştie foarte bine. Avem viziuni diferite în ceea ce înseamnă Rapid, fiecare generaţie are, dânsul a jucat la un anumit nivel, eu la un anumit nivel. Dacă vom putea colabora vreodată, o voi face cu cea mai mare plăcere. Dacă se va putea putea coabita cu dânsul. Am înţeles că sunt probleme din punctul de vedere al administratorului judiciar. Doamna Andronache a spus că sunt doi preşedinţi, dar pe mine mai puţin mă interesează funcţia. Manea nu este împins afară din Giuleşti. Nu e prima oară la Rapid, nu e prima oară când pleacă, aşa cum nu e prima oară când vin eu sau plec. Domnul Manea poate reveni cu cea mai mare plăcere. E drept, pentru ce a făcut pentru Rapid, Manea ar fi meritat să i se dea o funcţie sau antrenoratul pe mâini atunci când la Rapid există o linişte financiară, o bonitate în cadrul clubului, ca să îşi poată exprima cu adevărat valoarea", a afirmat Stanciu.

Linişte la Rapid va fi din "iarnă încolo", este de părere fostul fundaş giuleştean. "Linişte la Rapid sper eu să fie de la iarnă încolo. Momentan este un creuzet. Dar nu este linişte pe la nicio echipă de la jumătatea clasamentului în jos. Nu ştiu ce vom face, avem optimism", a precizat Nicolae Stanciu.

În ceea ce priveşte acţiunea în instanţă pe care investitorul italian Angelo Massone doreşte să o iniţieze împotriva foştilor şi actualilor acţionari ai FC Rapid, Nicolae Stanciu a precizat că nu ştie de partea cui este dreptatea. "Este dreptul domnului Massone să acţioneze în instanţă. Eu nu am văzut cum s-a vândut, nu am date certe ca să spun de partea cui este dreptatea. Eu sunt angajatul clubului, m-a angajat domnul Moraru. Domnul Moraru mă poate demite, mă poate demite doamna Andronache, Massone, cine vrea. Dar eu nu cunosc aceste amănunte. Bănuiesc că în dosarul deschis de Massone sunt nişte acuzaţii formulate pe persoană. Pe dânsul am înţeles că îl nemulţumeşte acţionariatul, fost şi actual", a afirmat el.

Una dintre primele probleme pe care Nicolae Stanciu vrea să le rezolve în noua funcţie este legată de deschiderea în întregime a tribunei a II-a a Stadionului Giuleşti. "Sunt o mulţime de probleme de pus la punct, una este aici, la stadion. Vrem să rezolvăm doleanţele Jandarmeriei şi sperăm ca până la primul meci de acasă să punem lucrurile la punct pentru a avea o afluenţă mai mare de spectatori, implicit şi costul biletelor să fie mai mic şi să intre mai mulţi bani din vânzarea de bilete la tribuna a II-a în conturile clubului", a menţionat Nicolae Stanciu.

Conform unor surse din cadrul grupării giuleştene, fostul căpitan al echipei Rapid, Nicolae Stanciu, acum în vârstă de 40 de ani, a fost propus pentru funcţia de preşedinte al clubului de cei patru suporteri acţionari. Având în vedere că postul de preşedinte este în prezent ocupat de Nicolae Manea, aflat în preaviz, a fost înfiinţată funcţia de director executiv.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, i-a înmânat, miercuri, un preaviz de 30 de zile preşedintelui Nicolae Manea, însă acesta a refuzat să îl semneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici