Noi acuzaţii de scandări homofobe ale fanilor lui Liverpool în Premier League. „Există câţiva fanatici care sunt oarecum în Epoca de Piatră”

Paul Amann, fondatorul Kop Outs, grupul de fani LGBT+ din Liverpool, a declarat luni că a fost "profund dezamăgitor" să-şi audă colegii suporteri ai echipei de fotbal Liverpool scandând texte discriminatoare la adresa jucătorului Billy Gilmour.

285 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii de scandări homofobe ale fanilor lui Liverpool în Premier League. „Există câţiva fanatici care sunt oarecum în Epoca de Piatră”

FOTO: Billy Gilmour (echipament albastru) şi Antonee Robinson (echipament alb)

Paul Amann s-a arătat dezgustat de atitudinea suporterilor lui Liverpool, la meciul împotriva lui Norwich, după toate eforturile din ultimii ani de a educa fanii cu privire la utilizarea termenului "băiat de închiriat".

Termenul de „rent boy”, tradus cuvânt cu cuvânt ca „băiat (de) închiriat” este o expresie cu care britanicii descriu prostituţia masculină a bărbaţilor tineri, care oferă servicii sexuale altor bărbaţi.

Kick It Out, o altă organizaţie care luptă împotriva discriminării, a condamnat la rândul ei scandările homofobe ale suporterilor lui Liverpool la adresa mijlocaşului împrumutat de Norwich, Billy Gilmour, sâmbătă, pe arena Carrow Road.

Internaţionalul scoţian, în vârstă de 20 de ani, a fost vizat de unii fani, în timpul meciului câştigat cu 3-0 de Liverpool în Premier League, în timp ce acesta îşi făcea debutul în competiţie pentru Norwich, după ce s-a alăturat clubului în iulie, sub formă de împrumut pe un sezon, de la Chelsea.

Clubul Liverpool a comunicat la rândul său că scandarea a fost "jignitoare şi nepotrivită", după ce Kop Outs, grupul de fani LGBT+ al clubului, a atras atenţia asupra celor întâmplate.

O declaraţie pe Twitter din partea organizaţiei antidiscriminare Kick It Out menţionează: "Suntem dezamăgiţi de faptul că, la numai două săptămâni de la începerea sezonului englez de fotbal, am asistat deja la numeroase incidente de discriminare pe stadioanele din toată ţara.

Scandarea termenului de "rent boy" de către o parte a fanilor lui Liverpool, pe stadionul Carrow Road a fost indiscutabil homofobă şi nu îşi are locul în jocul nostru. Am primit, de asemenea, rapoarte privind incidente la alte meciuri şi aşteptăm clarificări suplimentare.

Ca întotdeauna, le mulţumim celor care ne-au raportat aceste incidente şi îi îndemnăm pe fani să facă acelaşi lucru dacă sunt martori la orice fel de discriminare în fotbal, în viitor. Vom continua să păstrăm legătura cu toate cluburile relevante şi cu autorităţile fotbalistice pentru a-i identifica şi a-i trage la răspundere pe cei responsabili."

"You'll Never Walk Alone este un imn uimitor, dar să-i auzi pe unii dintre proprii noştri fani scandând într-un mod care ne face să ne simţim foarte singuri nu este în regulă", a declarat el pentru Sky Sports News.

Întrebat dacă el crede că fanii sunt dispuşi să fie educaţi şi să se abţină de la un astfel de comportament, Amann a adăugat: "Răspunsul la postarea noastră şi la cea a clubului a fost absolut enorm. A fost vizualizat de peste două milioane de ori şi marea majoritate a fanilor ne susţin, se implică, îşi dau seama că de fapt acel cântec are caracter homofob.

Există câţiva fanatici, care, sincer, sunt oarecum în Epoca de Piatră în privinţa unor astfel de probleme, dar marea majoritate ascultă şi sunt mai mult decât pregătiţi să acţioneze ca buni aliaţi în viitor şi o să le ceară colegilor lor fani să nu mai scandeze prostiile astea".

Incidentul de la Carrow Road a avut loc la câteva ore după ce înfrângerea din campionat a lui Derby la Peterborough a fost marcată de acuzaţii de homofobie şi rasism din partea unei minorităţi de fani aflaţi în deplasare.

Derby a confirmat într-o postare că va colabora cu autorităţile competente pentru a identifica făptaşii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici