Noua Sală Polivalentă din Capitală va avea 16.000 de locuri. Când va fi gata şi cât va costa

Sala de sport multifuncţională care va fi construită în Bucureşti, pe locul patinoarului Flamaropol, va avea 16.000 de locuri şi va costa 260 de milioane de lei (aproximativ 60 de milioane de euro), potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

2188 afișări
Imaginea articolului Noua Sală Polivalentă din Capitală va avea 16.000 de locuri. Când va fi gata şi cât va costa

Patinoarul Flamaropol (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Investiţia se va derula pe trei ani, începând cu 2011 şi va necesita o contribuţie financiară de la bugetul de stat de 13 milioane de lei în primul an, 130,2 milioane lei în cel de-al doilea şi 117,2 milioane lei în al treilea.

Sala polivalentă va fi construită de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pe un teren situat în Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu", în zona patinoarului Flamaropol, care va fi pus la dispoziţie cu titlu gratuit Ministerului Dezvoltării de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

În cadrul complexului există deja săli de antrenamente pentru discipline sportive precum gimnastică, haltere, judo, box sau atletism, folosite în prezent de loturile naţionale sau olimpice.

Totodată, în cadrul aceluiaşi complex, există deja două bazine de înot acoperite, precum şi un bazin de înot descoperit, un stadion de atletism, patinoarul acoperit Mihai Flamaropol, dar şi terenuri ale Federaţiei Române de Baschet cu sală pentru jocuri.

În luna aprilie, CNI a anunţat că vrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a unei săli polivalente de 20.000 de locuri în Bucureşti, proiect estimat la 50 milioane euro, fără TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici