Novak Djokovic, campion la Wimbledon 2018. Sârbul a câştigat al 13-lea titlu de Mare Şlem al carierei, după o finală dominată net

Sârbul Novak Djokovic, locul 21 ATP, a câştigat, duminică, turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce l-a învins pe sud-africanul Kevin Anderson, locul 8 ATP, scor 6-2, 6-2, 7-6.

4224 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic, campion la Wimbledon 2018. Sârbul a câştigat al 13-lea titlu de Mare Şlem al carierei, după o finală dominată net

Novak Djokovic şi Kevin Anderson joacă ACUM finala turneului de la Wimbledon. Al treilea duel între cei doi pe iarba londoneză

Sârbul, care a câştigat de trei ori turneul de la Wimbledon, a jucat duminică a 22-a finală de turneu de Mare Şlem din carieră, câştigând cel de-al 13-lea titlu din carieră.

A fost pentru prima oară când finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon a fost jucată de tenismeni cu vârste de peste 30 de ani, Anderson având 32 de ani, iar Djokovic 31. Doar alţi cinci jucători de tenis au mai ajuns în finala de la Wimbledon după ce au împlinit 30 de ani: Rod Laver (1969), Ken Rosewall (1970, 1974), Arthur Ashe (1975), Jimmy Connors (1984) şi Roger Federer (2012, 2014-15, 2017).

Novak Djokovic şi Kevin Anderson au jucat, cumulat, 11 ore şi 51 de minute, pentru a ajunge în finală. Tot ei sunt cei care i-au scos din turneu pe Rafael Nadal şi Roger Federer, primii doi jucători ai lumii, oamenii care şi-au împărţit, totodată, ultimele şase titluri de Mare Şlem.

LIVE TEXT Novak Djokovic - Kevin Anderson, finala Wimbledon 2018, LIVE

Sârbul şi-a arătat deschis susţinerea pentru Croaţia la Campionatul Mondial, în condiţiile în care majoritatea sârbilor a preferat Rusia în detrimentul Croaţiei, dată fiind rivalitatea mai veche între fostele ţări iugoslave. 

"Eu susţin Croaţia şi mi-ar plăcea să văd cum ridică trofeul", a surprins la Wimbledon tenismanul sârb.

"Onoare, maeştrilor! Bravo! Înainte!", a fost mesajul lui "Nole" pe Instagram postat pe contul lui Ivan Rakitic, unde mijlocaşul croat a apărut alături de colegul său, Luka Modric. "Mulţumim, legendă", i-a răspuns fotbalistul Barcelonei.

Cu câteva săptămâni înaintea Cupei Mondiale, Djokovic a publicat pe contul său de Instagram o fotografie alături de jucătorii croaţi, printre care se aflau Luka Modric şi Ivan Rakitic.

Numeroşi sârbi au susţinut Rusia în partida din Croaţia din sferturile Cupei Mondiale, câştigată de croaţi după loviturile de departajare, şi l-au numit trădător pe Djokovic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici