Oficiali ai Federaţiei de Fotbal din Turcia sunt anchetaţi după lovitura de stat eşuată, suspectaţi de apartenenţa la organizaţia lui Gulen

Lovitura de stat eşuată din Turcia are urmări şi în lumea fotbalului, unde mai mulţi oficiali ai Federaţiei de specialitate din această ţaraă, dar şi întreg staff-ul selecţionerului Fatih Terim sunt anchetaţi pentru a se vedea dacă au legătură cu organizaţia lui Fethullah Gulen.

637 afișări
Imaginea articolului Oficiali ai Federaţiei de Fotbal din Turcia sunt anchetaţi după lovitura de stat eşuată, suspectaţi de apartenenţa la organizaţia lui Gulen

Oficiali ai Federaţiei de Fotbal din Turcia sunt anchetaţi după lovitura de stat eşuată, suspectaţi de apartenenţa la organizaţia lui Gulen (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

După ce presa internaţională a informat că fosta legendă a fotbalului turc Hakan Sukur riscă patru ani de închisoare pentru că ar fi un simpatizant al lui Fethullah Gulen, acum autorităţile de la Ankara extind ancheta la nivelul întregii Federaţii de Fotbal.

Potrivit celor de la haberler.com, oficiali ai Federaţiei Turce de Fotbal, întreg staff-ul selecţionerului Fatih Terim şi toţi arbitrii sunt anchetaţi de poliţie pentru a se stabili cu exactitate dacă au legătură cu Fetullahçı Terör Örgütü, organizaţia lui Fethullah Gulen, omul despre care autorităţile de la Ankara susţin că s-ar afla în spatele loviturii de stat eşuate.

Surse din cadrul Poliţiei au declarat că un grup format din 7-8 arbitri a ridicat până acum suspiciuni: "Încercăm să curăţăm cele mai importante instituţii de membrii organizaţiei lui Gulen. Trebuie să facem curat în propria curte. Acum sunt anchetaţi arbitrii, iar 7-8 persoane sunt suspecte".

Încercarea de lovitură de stat în Turcia a avut loc la jumătatea acestei luni, însă a eşuat, preşedintele Recep Tayyip Erdogan rămânând în funcţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici