OMAGIU pentru Costică Ştefănescu: Trupul neînsufleţit, depus la stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova

Trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu a fost adus, miercuri noapte, la Craiova, iar joi dimineaţă a fost depus la stadionul "Ion Oblemenco" din oraş, foşti colegi, dar şi primarul Lia Olguţa Vasilescu venind să aprindă o lumânare şi să îi aducă un ultim omagiu fostului fotbalist.

1294 afișări
Imaginea articolului OMAGIU pentru Costică Ştefănescu: Trupul neînsufleţit, depus la stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova

OMAGIU pentru Costică Ştefănescu: Trupul neînsufleţit, depus la stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu a fost adus miercuri noapte, în jurul orei 23.30, la Craiova şi a fost depus la capela Bisericii Harşu, unde s-au aflat, alături de soţia fostului fotbalist, reprezentanţi ai Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Ulterior, un preot a oficiat o scurtă slujbă religioasă, după care mai mulţi suporteri ai Universităţii Craiova i-au adus un ultim omagiu lui Costică Ştefănescu.

Joi dimineaţă, la ora 9.00, trupul neînsufleţit al fostului fotbalist a fost transportat la stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, fiind depus pe un hol, în dreptul tribunei oficiale, moment în care soţia lui Costică Ştefănescu a izbucnit în plâns spunând: "Te-ai întors la prima ta dragoste! L-am readus la Universitatea Craiova".

Mai mulţi suporteri ai Universităţii Craiova au afişat în tribune un banner cu mesajul: "Căpitane, salută-l pe nea Nelu (n.r. - Ion Oblemenco)".

La stadion au venit încă de dimineaţă foştii colegi ai lui Costică Ştefănescu, între aceştia numărându-se Gheorghiţă Giolgău, Rodion Cămătaru, Aurel Beldeanu, Pavel Badea, care au prezentat condoleanţe familiei, au depus coroane de flori şi au aprins lumânări.

"Îmi vin foarte greu cuvintele în aceste momente, un om deosebit, o pierdere imensă. Dumnezeu să-l ierte!", a spus Rodion Cămătaru, vizibil emoţionat.

Şi primarul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu, a venit la stadion şi a depus o coroană de flori pentru Costică Ştefănescu.

"Am obţinut acordul de la biserică să i se poată organiza o slujbă religioasă. În cursul după-amiezii spre seară va fi transportat la capela bisericii, iar sâmbătă, la ora 12.00, va fi înmormântat la Cimitirul Sineasca din Craiova", a spus Olguţa Vasilescu.

Ministrul Apărării şi şeful SMG vor depune o coroană de flori la catafalcul lui Costică Ştefănescu

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a transmis un mesaj de condoleanţe familiei regretatului Costică Ştefănescu, lider al Craiovei Maxima, căpitan al echipei naţionale de fotbal a României şi fost component al echipei de fotbal Steaua Bucureşti. «Armata României, din rândurile căreia a plecat Costică Ştefănescu pentru a se dedica fotbalului de mare performanţă, devenind, prin statura sa morală şi prin calităţile sportive de excepţie, unul dintre cei mai mari fotbalişti români din toate timpurile, deplânge tragica dispariţie a campionului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!», se arată în mesajul transmis", informează MApN.

Ministerul precizează că Mircea Duşă şi Ştefan Dănilă vor fi prezenţi, joi, începând cu ora 14.00, în Craiova, unde vor depune o coroană de flori şi se vor reculege la catafalcul sergentului-major (ret) Costică Ştefănescu.

PSD transmite condoleanţe familiei lui Costică Ştefănescu

"Partidul Social Democrat doreşte să transmită un mesaj de condoleanţe familiei lui Costică Ştefănescu şi să îşi exprime regretul pentru tragicul eveniment care a îndoliat lumea sportului românesc. Partidul Social Democrat este alături de familia îndurerată şi de toţi cei care l-au cunoscut pe marele fotbalist Costică Ştefănescu", se arată într-un comunicat al PSD remis joi

Costică Ştefănescu a încetat din viaţă marţi seară, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală. El suferea de o boală incurabilă.

Miercuri dimineaţă, la stadionul Ion Oblemenco din Craiova foştii colegi din Craiova Maxima ai lui Costică Ştefănescu au instalat un tablou cu fostul fotbalist, în dreptul unei porţi de acces pe stadionul care l-a făcut faimos. Foştii colegi au adus flori şi candele şi au ţinut momente de reculegere, iar lor li s-au alăturat jucătorii echipei de fotbal CS Universitatea Craiova, juniorii clubului, dar şi locuitori ai oraşului.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu declara, miercuri, că Primăria Craiova s-a angajat să suporte cheltuielile de înmormântare întrucât Costică Ştefănescu era cetăţean de onoare al Craiovei din anul 2003.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, miercuri la prânz, că trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu va fi depus în sala "Florea Dumitrache" a Casei Fotbalului, începând de joi, de la ora 14.00, până vineri la ora 15.00, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la Săbăreni, în judeţul Giurgiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici