Costică Ştefănescu va fi înmormântat sâmbătă la Craiova

Fostul fotbalist Costică Ştefănescu va fi înmormântat sâmbătă, pe Aleea Eroilor din Cimitirul Sineasca din Craiova, a anunţat, miercuri, primarul Lia Olguţa Vasilescu, care a susţinut că aceasta a fost dorinţa familiei Ştefănescu.

509 afișări
Imaginea articolului Costică Ştefănescu va fi înmormântat sâmbătă la Craiova

Costică Ştefănescu (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Lia-Olguţa Vasilescu a declarat că Primăria Craiova s-a angajat să suporte cheltuielile de înmormântare întrucât Costică Ştefănescu era cetăţean de onoare al Craiovei din anul 2003.

"O să ne ocupăm de înmormântare, noi şi familia, este şi normal să se întâmple acest lucru, având în vedere faptul că a fost cetăţean de onoare al oraşului Craiova, deci sunt şi nişte obligaţii pe care noi le avem faţă de familie", a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus că sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu va fi dus joi, la orele prânzului, la Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco, unde oamenii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Ulterior, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi dus la capela Bisericii Harşu, aflate în spatele Pieţei Centrale a oraşului, iar sâmbătă va avea loc înmormântarea la cimitirul Sineasca.

"A fost dorinţa familiei să fie înmormântat sâmbătă, şi nu vineri. Am înţeles că mai trebuie să vină şi alte persoane din afara oraşului, din afara ţării" a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Miercuri dimineaţă, la stadionul Ion Oblemenco din Craiova foştii colegi din Craiova Maxima ai lui Costică Ştefănescu au instalat un tablou cu fostul fotbalist, în dreptul unei porţi de acces pe stadionul care l-a făcut faimos. Foştii colegi au adus flori şi candele şi au ţinut momente de reculegere, iar lor li s-au alăturat jucătorii echipei de fotbal CS Universitatea Craiova, juniorii clubului, dar şi locuitori ai oraşului.

Costică Ştefănescu a încetat din viaţă marţi seară, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală. El suferea de o boală incurabilă.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, miercuri la prânz, că trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu va fi depus în sala "Florea Dumitrache" a Casei Fotbalului, începând de joi, de la ora 14.00, până vineri la ora 15.00, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la Săbăreni, în judeţul Giurgiu.

Tot miercuri, site-ul oficial al grupării FC Universitatea Craiova a anunţat că fostul fotbalist va fi înmormântat la Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici