Patriarhul Kiril a purtat un trening al echipei olimpice a Rusiei în cursul vizitei la Soci - FOTO

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, a apărut îmbrăcat cu o geacă sport în cursul vizitei efectuate în staţiunea Soci, unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice de iarnă.

704 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Kiril a purtat un trening al echipei olimpice a Rusiei în cursul vizitei la Soci - FOTO

Patriarhul Kiril a purtat un trening al echipei olimpice a Rusiei în cursul vizitei la Soci (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Patriarhul Kiril a purtat un trening al echipei olimpice a Rusiei, în culorile roşu/albastru închis/alb şi cu stema ţării, conform unei imagini difuzate de agenţia RIA Novosti.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a vizitat, miercuri, locurile unde vor avea loc concursurile din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci şi s-a întâlnit cu sportivii, el precizând că se va ruga pentru succesul acestora, chiar dacă au origini păgâne. Patriarhul s-a întâlnit cu sportivi din Rusia, Ucraina, Belarus şi R.Moldova, care sunt majoritar ortodocşi.

După întâlnirea cu sportivii, Kiril a respins criticile potrivit cărora Jocurile Olimpice ar fi împotriva culturii ortodoxe ruseşti, deoarece provin din Grecia antică, ceea ce ar însemna că sunt păgâne. El a argumentat că multe tradiţii ruseşti au origini păgâne, însă acestea au fost acceptate de creştinism.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, iar competiţiile sunt programate până la 23 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici