Patric Iluţ, „The Flying Boy”, a câştigat 4 medalii de aur la ultimele etape ale campionatului mondial de snowboard

Sportivul băimărean Patric Iluţ a câştigat 4 medalii de aur la snowboard, în cadrul Openului de Big Air şi Slopestyle, desfăşurat în parcul de snowboard din localitatea croată Platak.

1019 afișări
Imaginea articolului Patric Iluţ, „The Flying Boy”, a câştigat 4 medalii de aur la ultimele etape ale campionatului mondial de snowboard

Patric Iluţ a câştigat 4 medalii de aur la ultimele etape ale campionatului mondial de snowboard

În perioada 24-27 ianuarie se defăşoară, în Croaţia, la Platak, două etape din cadrul Campionatului Mondial de snowboard, sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi.

Băimăreanul Patric Iluţ, de doar 12 ani, a participat la categoria de vârstă Under 15 ani, alături de alţi 60 de concurenţi din Europa, câştigând toate cele 4 medalii de aur puse în joc, câte 2 la Big Air şi Slopestyle.

Patric a dominat concursul încă din calificări, terminând detaşat pe primul loc, la ambele discipline, în ambele etape, acumulând puncte important în clasamentul general.

„A fost o atmosferă super care mi-a lipsit enorm în ultima vreme, dată fiind situaţia mondială. Mă bucur că am putut participa şi, bineînţeles, pentru că am reuşit să iau aurul la toate cele 4 concursuri”, a declarat Patric la finele celor patru manşe.

Următoarea oprire pentru Patric Iluţ este în Bosnia şi Herţegovina, undeva va participa la alte etape de campionat mondial, mai exact 3 concursuri de Big Air şi 3 de Slopestyle.

Patric Iluţ este multiplu medaliat la competiţii naţionale şi internaţionale, campion şi vicecampion mondial şi european. În ciuda vârstei fragede, el este component al lotului naţional de snowboard al României.

Snowboard-ul l-a învăţat în Germania, unde a trăit alături de părinţii săi până în 2018 şi unde, de asemenea, a fost component al lotului naţional al Germaniei.

La doar 8 ani, în 2017, la Praga, Patric a intrat în cartea recordurilor ca „cel mai tânăr participant din toate timpurile într-o finală de campionat mondial”.

În 2020, în ciuda pandemiei, băimăreanul a reuşit să participe la mai multe competiţii, devenind printre altele campion al internaţionalelor de Big Air şi Slopestyle ale Slovaciei.

Patric a început sportul cu placa la 5 ani, însă pe skateboard, o disciplină la care este de asemenea campion naţional şi multiplu medaliat la diferite competiţii internaţionale.

În ultima vreme a început să cocheteze şi cu wakeboard-ul, un sport asemănător cu snowboard-ul, dar practicat pe apă.

Porecla „The Flying Boy” i-au dat-o skaterii germani încă pe la vârsta de 6 ani, când l-au văzut executând sărituri de câte 5-6 metri.

Într-un interviu dat pentru ski-outdoor.ro, Patric a povestit că îi place mâncarea asiatică, ascultă Tupac, „adică rap adevărat” şi este un elev foarte bun, căruia nu-i place să ia note mai mici de 9. El a mai mărturisit că tatăl său este cel care îl susţine integral din punct de vedere financiar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
snowboard,
medaliat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici