Piţurcă: O victorie a echipei naţionale în Grecia ar fi cât o calificare

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că o victorie a echipei naţionale în partida din deplasare cu Grecia, prima din cadrul preliminariilor, ar echivala cu calificarea la Euro 2016.

176 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: O victorie a echipei naţionale în Grecia ar fi cât o calificare

Piţurcă: O victorie a echipei naţionale în Grecia ar fi cât o calificare (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Începem o nouă campanie cu o partidă în care întâlnim Grecia, echipa considerată cea mai valoroasă din grupă. Este extrem de important să plecăm din acest meci cu punct sau puncte. Îmi doresc victoria în Grecia. O victorie în Grecia ar fi cât o calificare. Şansele noastre s-ar mări considerabil dacă am reuşi victoria. Eu am speranţa că echipa va reuşi un joc bun acolo şi vom pleca neînvinşi. Pentru să suntem în faţa unui meci extrem, extrem de important", a spus selecţionerul.

El a explicat că meciul de duminică nu reprezintă pentru România o revanşă după barajul pierdut în faţa Greciei în toamna anului trecut. Piţurcă a adăugat că prima reprezentativă se poate impune la Pireu deoarece jucătorii greci vin după participarea la CM 2014 şi doar câţiva dintre ei au apucat să joace la echipele de club în noul sezon.

"Nu cred că este o revanşă după ce s-a întâmplat la baraj, este un meci important pentru ambele echipe. Pe noi ne interesează să ne facem jocul şi să întoarcem cu puncte. Şi noi suntem într-un moment în care putem să realizăm acest lucru. Ştiţi că eu nu arunc cu vorbele. Mai ales datorită faptului că grecii, exceptând trei-patru, nu au jocuri în picioare. Iar ăsta e un atu de partea noastră. Ca să nu mai vorbesc că ei au participat la Cupa Mondială şi eu ştiu ce înseamnă lucrul ăsta. În acelaşi timp ştiu că jucătorii greci sunt nişte luptători şi au nişte calităţi extraordinare şi când intră în teren pot să joace pe viaţă şi pe moarte", a precizat Victor Piţurcă.

Grecia este o echipă "speculativă", a atenţionat selecţionerul. "Echipa Greciei este extrem de speculativă. Jucătorii noştri vor vedea acum greşelile pe care le-au făcut (n.r. - în partidele de la barajul de calificare la CM 2014) şi sper să nu mai greşească. Repet, Grecia este o echipă speculativă, nu este una spectaculoasă. Este îndeajuns să marcheze şi după aceea e foarte greu să mai câştigi cu ei", a precizat Piţurcă.

Noul selecţionerul al Greciei, Claudio Ranieri, va face câteva schimbări în compartimentul ofensiv al echipei, este de părere Victor Piţurcă: "E foarte greu şi pentru Ranieri să schimbe ceva acum la primul meci. Probabil că va schimba schimba câte ceva în compartimentul ofensiv, însă nu prea văd ce. Are nevoie şi el să se informeze şi să evalueze potenţialul echipei pentru a face o stategie pentru jocuri. În general, m-am interesat foarte bine de jocul imprimat de el la echipele pe care le-a condus. Se bazează cam pe acelaşi stil de joc pe care îl avea şi Santos (n.r. - fostul selecţioner Fernando Santos)."

Lotul echipei naţionale a României s-a reunit, luni după-amiază, la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia.

Echipa naţională a României va debuta, duminică, 7 septembrie, de la ora 21.45, în preliminariile Campionatului European din 2016, urmând să întâlnească selecţionata Greciei, pe Stadionul Karaiskakis din Pireu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici