Preşedintele Viitorului Constanţa: Rapid, U. Cluj şi CS Severin au minţit FRF şi LPF şi au fost incorecte cu adversarii

Preşedintele clubului Viitorul Constanţa, Paul Peniu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că grupările care nu au primit licenţa, Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin, au minţit FRF şi LPF şi au fost incorecte cu partenerii de întrecere din Liga I.

558 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Viitorului Constanţa: Rapid, U. Cluj şi CS Severin au minţit FRF şi LPF şi au fost incorecte cu adversarii

Preşedintele Viitorului Constanţa: Rapid, U. Cluj şi CS Severin au minţit FRF şi LPF şi au fost incorecte cu adversarii (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

El susţine că nu este normal ca din Liga I să retrogradeze atât formaţiile clasate pe locurile 15, 16, 17, 18 ale clasamentului cât şi cele care nu au primit licenţa. Cu toate acestea, Peniu afirmă că în regulamentul actual nu este stipulat cine ar putea lua locul formaţiilor care nu primesc licenţă şi în plus, sistemul competiţional pentru sezonul 2013-2014 a fost deja votat şi nu se pot face modificări.

"Preşedintele Mircea Sandu nu ia în calcul ce prejudiciu au adus cele trei echipe care nu şi-au luat licenţa. Au minţit jucătorii, spectatorii, au minţit federaţia şi liga profesionistă. În consecinţă, au fost incorecţi şi cu partenerii de întrecere. Au folosit jucători buni, minţindu-i că îi vor plăti şi au acumulat puncte care pe un clasament aşa zis sportiv să le permită o clasare superioară", a spus preşedintele grupării constănţene.

Peniu a adăugat că formaţiile aflate acum în lupta pentru evitarea retrogradării puteau câştiga titlul în Liga I dacă procedau precum Rapid, U. Cluj şi CS Severin. "Nu avem suportul regulamentar pentru a-i da în judecată la comisiile Ligii pentru a li se anula punctele câştigate ilicit, chiar dacă sportiv jos pălăria pentru jucătorii ce au reuşit această performanţă. Dacă erau corecte ca celelalte competitoare, cu siguranţă cele trei echipe care nu au luat licenţa ar fi avut mai puţine puncte. Dacă toate echipele ar fi procedat la fel, teoretic şi Viitorul, Chiajna sau Ceahlăul ar fi putut câştiga campionatul, nu ? Există un proiect depus de Gheorghe Hagi prin care la începutul sezonului să fie depuse garanţii financiare de către cluburi, dar a rămas doar la stadiul de laude", a precizat Paul Peniu.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a respins dosarele cluburilor FC Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin pentru obţinerea licenţei de participare în ediţia 2013-2014 a Ligii I. Finanţatorul FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi, afirmase că în această situaţie ar fi normal ca din Liga I să retrogradeze doar o echipă.

Ulterior, Federaţia Română de Fotbal a explicat pe site-ul său oficial că din Liga I vor retrograda atât cluburile care nu au primit licenţa, cât şi ocupantele locurilor 15, 16, 17, 18 ale clasamentului.

Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici