Prima zi la Fed CUP | Halep, încrezătoare: Ştiu ce trebuie să fac, mâine o să dau totul/ La polul opus, Mihaela Buzărnescu, depăşită de situaţie: Am luptat până la ultima minge

Ieşită învingătoare din partida cu Kristina Mladenovic, 6-3, 6-1, Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) e pregătită să o înfrunte pe Caroline Garcia, prima rachetă a Franţei, în deschiderea zilei de duminică din semifinala Franţa - România.

1121 afișări
Imaginea articolului Prima zi la Fed CUP | Halep, încrezătoare: Ştiu ce trebuie să fac, mâine o să dau totul/ La polul opus, Mihaela Buzărnescu, depăşită de situaţie: Am luptat până la ultima minge

"Am jucat acum doi ani ultima dată contra ei, mi se pare că joacă la fel. Nu mai are aceeaşi încredere ca în trecut, dar jocul ei e dificil. Mă bucur mult că am câştigat meciul, cred că e un punct important pentru ţara noastră", a declarat Simona, pentru Digi Sport, înainte să se refere la duelul cu Garcia şi să vorbească despre motivaţia suplimentară pe care o are când joacă pentru România: "Am jucat de multe ori cu Garcia, şi pe zgură, sunt încrezătoare şi ştiu ce trebuie să fac. Va fi greu, e Fed Cup, totul se schimbă, dar sunt pregătită şi mâine o să dau totul. Pe teren, când intru, sunt 100% şi doresc să câştig fiecare meci. Aici joc pentru ţară, mă motivez şi mai mult. Îmi doresc mult să câştigăm această partidă şi să ajungem în finală, dar e drum lung până acolo".

Susţinută de multe personalităţi, printre care Emil Boc, Rică Răducanu, Virginia Ruzici sau Ion Ţiriac, Simona a vorbit frumos despre miliardarul român în care vede o importantă sursă de inspiraţie: "M-a motivat foarte mult domnul Ţiriac, îi mulţumesc că a venit. Mă ajută, îmi dă încredere, mereu sunt motivată când îl văd. Publicul, ce să spun? A fost fabulos!", a mai spus Simona.

Meciul Caroline Garcia - Simona Halep se joacă duminică, de la ora 15:00, şi are o importanţă aparte în stabilirea echipei calificate în finală. Va fi urmat de duelul rachetele cu numărul doi al celor două echipe, rămânând de văzut dacă Julien Benneteau şi Florin Segărceanu vor merge cu Kristina Mladenovic şi Mihaela Buzărnescu, aşa cum s-a întâmplat sâmbătă.

Mihaela Buzărnescu: Am dat tot ce am putut şi am luptat până la ultima minge

Mihaela Buzărnescu a cedat în faţa lui Caroline Garcia, scor 6-3, 6-3, în prima zi a semifinalei de Fed Cup: Franţa - România. Mihaela a dezvăluit, la final, că nu ştie dacă va evolua şi duminică la simplu, contra Kristinei Mladenovic.

Buzărnescu spune că a dat tot ce a avut mai bun, dar jocul adversarei a fost mult prea bun: "Îmi pare foarte rău pentru că n-am reuşit să câştig. Ea a fost solidă, cap-coadă. Tactica pe care mi-am propus-o nu s-a putut face şi a trebuit s-o schimb. Regret că n-am reuşit să-i atac mai mult al doilea serviciu. Putea să fie 5-2 scorul pentru mine în setul doi. Am dat tot ce am putut şi am luptat până la ultima minge. N-am atât de mult să-mi reproşez, pentru că am luptat. Ea a jucat foarte bine, a avut un joc foarte solid şi nu este uşor să joci cu ea.

Este 1-1, dar şi la Ostrava era 1-1 şi îmi doream să fac 2-0 după prima zi. N-a fost să fie. Indiferent de cum va evolua jucătoarea României care va fi pe teren, noi o vom susţine. Simt că am jucat bine, simt că sunt pe drumul cel bun. A fost incredibilă atmosfera. Tot respectul pentru ei", a spus Mihaela Buzărnescu, la microfonul Digi Sport.

În partida inaugurală, Simona Halep s-a impus fără probleme în faţa Kristinei Mladenovic, scor 6-3, 6-1. Ziua s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce Caroline Garcia a trecut de Buzărnescu, scor 6-3, 6-3.

În cealaltă semifinală, Australia - Belarus, scorul este tot egal la capătul primei zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici