Rezultat important pentru patinajul artistic românesc: Julia Sauter, în finala Campionatului European

Patinatoarea Julia Sauter a obţinut un rezultat important pentru patinajul artistic românesc.

1684 afișări
Imaginea articolului Rezultat important pentru patinajul artistic românesc: Julia Sauter, în finala Campionatului European

Rezultat important pentru patinajul artistic românesc: Julia Sauter, în finala Campionatului European

Miercuri, sportiva în vârstă de 21 de ani a încheiat programul scurt al probei feminine pe locul 14, calificându-se, astfel, în finala Campionatului European de la Minsk, din Belarus, acolo unde va prezenta programul liber, alături de alte 23 de sportive. Programul scurt a fost dominat de reprezentantele Rusiei. Campioana olimpică Alina Zagitova (16 ani) a făcut un prim pas pentru apărarea titlului european cucerit anul trecut, la Moscova, câştigând prima probă, programul său fiind răsplătit cu 75,00 puncte. Pe doi s-a clasat Sofia Samodurova (Rusia, 16 ani), cu 72,88 puncte, podiumul provizoriu fiind completat de elveţianca de origine americană, Alexia Paganini (65,64 puncte).

La programul scurt, Julia Sauter şi-a corectat cel mai bun punctaj obţinut anterior în această fază a competiţiei, primind 54,29 puncte.

Născută la Weingarten, în Germania, Julia Sauter este antrenată de Marius Negrea şi o are alături, în dublă ipostază, de antrenoare şi coregrafă, pe Roxana Luca, patinatoarea care, în 2002, ducea România la Jocurile Olimpice după o pauză de 34 de ani din proba de patinaj artistic feminin. Cel mai bun rezultat obţinut de Roxana Luca la Eurpene a fost un loc 15.

Zoltan Kelemen este ultimul patinator român care a acces într-o finală de Campionat European, în proba masculină, dar şi ultimul reprezentant al României la Jocurile Olimpice în probele de patinaj artistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici