Sandra Izbaşa: Dacă obţinem o medalie la Rio să fim fericiţi, în sport s-a investit cel mai puţin

Gimnasta Sandra Izbaşa a declarat, joi seară, cu ocazia premierii sportivilor CSA Steaua la sediul Ministerului Apărării, că în condiţiile actuale obţinerea unei medalii la JO de la Rio ar trebui să reprezinte o bucurie ţinând cont de faptul că sportul românesc nu a beneficiat de investiţii.

631 afișări
Imaginea articolului Sandra Izbaşa: Dacă obţinem o medalie la Rio să fim fericiţi, în sport s-a investit cel mai puţin

Sandra Izbaşa: Dacă obţinem o medalie la Rio să fim fericiţi, în sport s-a investit cel mai puţin (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

"Nu ştiu dacă voi putea intra până în aprilie în echipă să pot participa la precalificări, dar fetele trebuie să meargă cu gândul să se califice la Rio. Doamne fereşte să nu ne calificăm. Sunt scenarii... Haideţi să nu ne gândim acum. Pe bune, nu există aşa ceva. Câte medalii vom câştiga e destul de greu, important este ca fetele să fie sănătoase, să se acomodeze cu aparatul. Nu ai cum să spui câte medalii obţii. Acum, în sportul românesc dacă venim cu o medalie, să fim fericiţi, pentru că în sport din păcate s-au investit cei mai puţini bani. Pentru fete a fost o întâmplare ceea ce s-a petrecut la Glasgow, cu siguranţă dacă erau altfel motivate reuşeau să se califice în primele opt. Dar există aceste precalificări şi cu siguranţă vor fi în primele patru pentru a putea participa la Rio", a spus Izbaşa.

Gimnasta română se pregăteşte să revină în activitatea sportivă la patru aparate: "Domnul ministru mi-a urat să fiu sănătoasă şi să mă întorc în sală. Îmi doresc să fiu sănătoasă, să reîncep antrenamentele în sală. Să vedem ce antrenamente mi se vor propune pentru următoarea perioadă. Dacă o să mă încadrez, bine, dacă nu, asta este. Doamna Bitang şi domnul Bellu au fost tot timpul alături de fete, le-au sprijinit. Dacă nu au fost în sală asta nu înseamnă că nu au făcut parte din lot. Am înţeles că au participat şi pe parcursul Campionatelor Mondiale. Din câte am înţeles de la dânşii au avut nişte probleme familiale, normal că sănătatea este primordială, e normal să stea alături de familie, dar acum ne bucurăm că s-au întors în sală şi că ne pot sprijini îndeaproape. Din punct de vedere fizic mă simt bine, avem anumite obiective de îndeplinit. Nu ne putem prezneta la competiţii doar pentru a le bifa. De aceea şi revenirea mea este mult mai grea, pentru că trebuie să fac patru aparate, nu pot să mă prezint cu două sau trei. Dacă mă voi prezenta onorabil mă voi prezenta la competiţii, dacă nu, mă bucur cu rezultatele pe care le-am obţinut până acum şi nu o să regret că am încercat".

Sandra Izbaşa a fost prezentă, joi, la Ministerul Apărării Naţionale, la gala de premiere a sportivilor clubului CSA Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici