Serena Williams a câştigat finala la Australian Open - GALERIE FOTO

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, cap de serie numărul 1, a câştigat turneul Australian Open, primul de Grand Slam al anului, învingând-o, sâmbătă, în finală, pe sportiva belgiană Justine Henin.

104 afișări
Imaginea articolului Serena Williams a câştigat finala la Australian Open - GALERIE FOTO

Serena Williams a câştigat finala la Australian Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serena Williams a dispus, în finala de la Melbourne, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-2, de Justine Henin.

Pentru adjudecarea trofeului, sportiva americană a câştigat un premiu de 1,85 milioane dolari şi 2.000 de puncte WTA, în timp ce Henin a primit 927.570 de dolari şi 1.400 de puncte WTA.

Sportiva americană a câştigat astfel cel de-al cincilea trofeu Australian Open şi al 12-lea turneu de Grand Slam din carieră.

Serena, în vârstă de 28 de ani, rămâne încă departe de recordul de 22 de trofee de Grand Slam, deţinut de australianca Margaret Smith Court, care este urmată în clasament de germanca Steffi Graf (22 de turnee de Grand Slam), de americanca Hellen Wills Moody (19) şi de americancele Martina Navratilova şi Chris Evert (câte 18).

De cealaltă parte, Justine Henin, care a revenit în competiţie la începutul acestui an, după o pauză de 18 luni, a ratat şansa de a realiza o performanţă asemănătoare celei reuşite de o altă jucătoare belgiană, Kim Clijsters, care a câştigat un turneu de Grand Slam, US Open-ul, la numai câteva săptămâni după ce a reveni pe teren tot după o absenţă îndelungată.

Serena a câştigat la Melbourne şi finala de dublu, alături de sora sa, Venus. Surorile Williams s-au impus, vineri, în finala de dublu, cu scorul de 6-4, 6-3, în faţa cuplului Cara Black/Liezel Huber (Zimbabwe/SUA), cap de serie numărul 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici