Şfaiţer: Oferta ISB a fost de 21,5 milioane euro, dar niciun club nu a fost de acord cu această sumă

Preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat, luni, că oferta companiei ISB pentru drepturile TV din sezonul viitor al Ligii I a fost de 21,5 milioane de euro, dar niciunul dintre cluburile prezente la Adunarea Generală a LPF nu a fost de acord cu această sumă.

194 afișări
Imaginea articolului Şfaiţer: Oferta ISB a fost de 21,5 milioane euro, dar niciun club nu a fost de acord cu această sumă

Şfaiţer: Oferta ISB a fost de 21,5 milioane euro, dar niciun club nu a fost de acord cu această sumă (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Toată lumea l-a mandatat pe preşedintele Gino Iorgulescu să mai discute cu cei de la ISB pentru a se respecta contractul. La momentul acesta nimeni nu este de acord ca suma să fie diminuată. Oferta ISB a fost de 21,5 milioane de euro, dar niciunul din cluburi nu este de acord. Noi ar trebui să încasăm până la 1 iulie suma pe care o aveam în contract. Banii din drepturile TV reprezintă foarte mult pentru bugetul oricărui club din Liga I la momentul ăsta. Sunt cluburi care şi în proporţie de 80 la sută trăiesc din drepturile TV. Este o sumă foarte importantă, fie că te numeşti Steaua, CFR Cluj sau FC Botoşani", a spus Şfaiţer.

Adunarea Generală a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanţii companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce priveşte suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală din 19 iunie în funcţie de finalitatea discuţiilor preşedintelui Gino Iorgulescu.

Până la 15 iunie, ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I se vor reuni la 19 iunie pentru a decide soarta contractului cu firma din Malta, a anunţat, luni, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor. Surse din cadrul LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici