Simona Halep s-a CALIFICAT în finala Turneului Campioanelor, unde o va întâlni pe Serena Williams: "Astăzi a fost meciul perfect pentru mine"

Jucătoarea Simona Halep (4 WTA) s-a calificat sâmbătă în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a dispus cu scorul de 6-2, 6-2, la capătul a 67 minute de poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA), şi o va întâlni în ultimul act pe americanca Serena Williams, liderul clasamentului mondial.

6577 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a CALIFICAT în finala Turneului Campioanelor, unde o va întâlni pe Serena Williams: "Astăzi a fost meciul perfect pentru mine"

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto)

Partida a început cu o perioadă de tatonare, cele două jucătoare reuşind să-şi câştige fiecare ghemurile de debut. După ce şi ghemul trei părea că se va disputa după aceleaşi coordonate, Halep a reuşit să revină de la 0-30 şi a fructificat prima şansă de break de care a profitat la capătul a zece minute de joc.

În ghemul patru, Radwanska a avut şi ea prima şansă de break din această partidă, însă Halep a reuşit să o anuleze graţie unui serviciu foarte bine plasat în exterior, iar în final s-a desprins pentru prima oară la două lungimi de jucătoarea poloneză.

Halep a continuat să pună presiune pe Radwanska, care nu a reuşit să găsească antidotul la jocul sportivei din România şi a reuşit cel de-al doilea break consecutiv, reuşind să se desprindă la 4-1.

După cinci ghemuri consecutive, Radwanska a reuşit să întrerupă seria Simonei Halep, însă sportiva pregătită de Wim Fisette a închis setul inaugural la prima ocazie avută după 34 de minute, cu scorul de 6-2.

Totuşi, statistica primului set nu a lăsat senzaţia unui dezechilibru atât de mare, diferenţa fiind făcută la loviturile direct câştigătoare (9-3 în favoarea lui Halep), în timp ce raportul greşelilor neforţate a fost egal 7, iar totalul punctelor câştigate a fost de 29-20 în favoarea Simonei.

Setul secund a început în aceeaşi notă de dominare a Simonei Halep, care a reuşit să se distanţeze repede la 2-0, perioadă în care Radwanska a reuşit să câştige un singur punct din primele nouă disputate.

Constanţa lui Halep a continuat într-o notă debordantă, ea reuşind să obţină şi cel de-al patrulea break din acest meci, din tot atâtea şanse avute.

Totuşi, în ghemul patru al setului secund, Halep a scăzut puţin ritmul jocului, ea pierzându-şi pentru prima oară serviciul, deşi avusese trei mingi de 4-0. Însă, în ghemul cinci, Halep a revenit şi a câştigat imediat pe serviciul lui Radwanska.

După 67 de minute, Halep a beneficiat de prima minge de meci, reuşind să închidă partida cu un "smash" din mijlocul terenului.

La finalul partidei, statistica a arătat un raport de 26-4 la lovituri direct câştigătoare în favoarea Simonei Halep, în timp ce greşelile neforţate au fost la egalitate, 13-13. De asemenea, Halep, care a avut patru duble greşeli, faţă de niciuna a Agnieszkăi, a reuşit şi patru aşi, faţă de doar unul al polonezei.

Pentru calificarea în finală, Halep şi-a asigurat 890 de puncte WTA şi un cec în valoare de 971.000 de dolari.

În finala programată duminică, Halep o va întâlni pe americanca Serena Williams (locul 1 WTA), care a dispus, în prima semifinală, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 8 WTA.

Halep: Cred că astăzi a fost meciul perfect pentru mine

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, sâmbătă, după ce a dispus în semifinala Turneului Campioanelor de la Singapore de poloneza Agnieszka Radwanska, că a făcut meciul perfect.

"Sunt foarte încântată să fiu în finală, pentru că nu mă aşteptam la acest lucru. În fiecare zi am încercat să îmi fac treaba cât mai bine, să joc cel mai bun tenis al meu. Cred că astăzi a fost meciul perfect mine. Ea este o jucătoare mare şi vreau să o felicit pentru calificarea în semifinale. Vreau să mulţumesc tuturor care au venit să ne susţină şi mă simt incredibil acum", a spus Halep.

Întrebată care a fost strategia pentru meciul cu Radwanszka, Halep a răspuns: "Ştiam că trebuie să alerg mult, că ea aleargă foarte bine. Voiam doar să joc foarte repede, să termin punctele cât pot de repede şi să lovesc din interiorul terenului. Am încercat să fiu agresivă, serviciul m-a ajutat şi cred că totul a mers foarte bine astăzi şi vreau să mă bucur de cel mai bun tenis al meu din această săptămână."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici