Simona Halep, înfrângere drastică în turul doi, la Wuhan: Este greu să revii după o lună de pauză. Adversara a fost mai bună decât mine / România rămâne fără nicio jucătoare în competiţie

Simona Halep, cap de serie numărul 2 şi locul 2 WTA, a fost eliminată, marţi, în turul doi al turneului WTA Premier 5 de la Wuhan, după ce a pierdut, cu scorul de 6-2, 6-1, în faţa Dariei Kasatkina, numărul 31 mondial. Halep a recunoscut că rusoaica a meritat victoria, mărturisind că i-a fost dificil să revină după o lună de pauză.

2657 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, înfrângere drastică în turul doi, la Wuhan: Este greu să revii după o lună de pauză. Adversara a fost mai bună decât mine / România rămâne fără nicio jucătoare în competiţie

Simona Halep, înfrângere drastică în turul doi al turneului de la Wuhan. România rămâne fără nicio jucătoare în competiţie

"A jucat foarte bine astăzi şi totul s-a legat pentru ea, pe teren. Dar nici nu a fost cea mai bună zi pentru mine. Eu nu am jucat de aproape o lună. Este greu să revii şi să joci meciuri. A fost mai bună decât mine.

Lucrez la serviciul doi. Încerc să folosesc mai mult spin. Acesta a fost planul meu. Ea a returnat însă foarte bine. A jucat foarte bine şi de pe linia de fund a terenului. Asta mi-am propus să lucrez după US Open, dar nu o pot face în două săptămâni. Nu pot să cresc atât de rapid, am nevoie de timp", a declarat Simona Halep, după meci.

Halep, care va împlini miercuri 26 de ani, a fost învinsă de adversara sa cu şase ani mai tânără, la capătul unui meci care a durat o oră şi 12 minute.

De-a lungul partidei, Halep a servit doi aşi, a comis două duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 53% cu prima minge şi 11% cu cea de-a doua. Românca şi-a cedat serviciul de şase ori şi a reuşit doar două break-uri.

Pentru Simona Halep este cel de-al treilea eşec suferit la rând, după înfrângerile cu Garbine Muguruza şi Maria Şarapova, din finala competiţiei de la Cincinnati, respectiv primul tur al turneului de la US Open.

România a rămas, astfel, fără nicio jucătoare în competiţia de la Wuhan. Sorana Cîrstea a fost eliminată, de asemenea, în turul secund, de jucătoarea chineză Qiang Wang, scor 3-6, 3-6, în timp ce Monica Niculescu a pierdut în faţa olandezei Kiki Bertens, scor 2-6, 1-6, în runda inaugurală.

În optimi de finală, Kasatkina o va întâlni pe compatrioata Ekaterina Makarova, locul 35 WTA.

Prezenţa în turul al doilea al probei de simplu este premiată la Wuhan cu 14.265 de dolari şi 60 de puncte WTA. Calificarea în optimi de finală este recompensată cu 27.790 de dolari şi 105 puncte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici