Simona Halep: Mă voi adresa la WTA dacă voi fi contactată să nu-mi apăr corect şansele într-un meci

Anul 2016 a început cu un scandal uriaş ce a zguduit lumea tenisului mondial. O investigaţie realizată de BBC alături de cei de la Buzzfeed a dezvăluit faptul că în ultimii zece ani, Corpul de Integritate în Tenis a primit plângeri referitoare la partide trucate, sportivi de top 50 fiind implicaţi.

15898 afișări
Imaginea articolului Simona Halep: Mă voi adresa la WTA dacă voi fi contactată să nu-mi apăr corect şansele într-un meci

Simona Halep: Mă voi adresa la WTA dacă voi fi contactată să nu-mi apăr corect şansele într-un meci (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

În contextul acestor informaţii, Halep a fost întrebată de italieni ce părere are despre acest flagel al meciurilor aranjate. Simona a declarat că nu a fost niciodată contactată pentru a nu-şi apăra corect şansele într-o partidă, iar în eventualitatea în care va fi pusă într-o asemenea situaţie, va raporta totul şefilor WTA, anunţă ProSport.

"Ca să fiu sinceră, pe mine nu m-a abordat nimeni pentru a face aşa ceva. Dacă se va întâmpla să fiu contactată pentru a truca un meci ştim cu toţii ce avem de făcut: ne adresăm celor de la WTA, iar mai departe se ocupă ei de această problemă", a declarat Simona Halep pentru tennisitaliano.it.

Pe 18 ianuarie, în startul Australian Open, BBC anunţa că Corpul de Integritate în Tenis (TIU) a primit în mod repetat, în ultimii zece ani, plângeri cu privire la 16 jucători din top 50, printre aceştia numărându-se şi opt sportivi care au participat la actuala ediţie a turneului Australian Open.

Potrivit sursei citate, care a realizat o investigaţie împreună cu Buzzfeed, suspiciunile sunt legate inclusiv de meciuri de la Wimbledon. BBC menţiona că în urma anchetei s-au descoperit că reţele de pariori din Rusia şi Italia au câştigat sute de mii de lire sterline din pariurile pe meciuri suspectate că ar fi fost aranjae. Trei dintre meciuri s-au disputat la Wimbledon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici