Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale China Open, unde o va întâlni pe Ana Ivanovici

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, joi, cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), pe sportiva germană Andrea Petkovici, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, şi s-a calificat în sferturile de finală ale China Open, cu premii de 5,4 milioane de dolari.

1652 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale China Open, unde o va întâlni pe Ana Ivanovici

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale China Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partida a durat două ore şi 35 de minute.

Meciul Simonei Halep era programat pe trenul al treilea al complexului naţional de tenis de la Beijing, dar organizatorii l-au mutat pe arena centrală. Sportiva română a intrat pe teren cu un bandaj la coapsa stângă, semn că accidentarea suferită de ea în partida anterioară continuă să-i facă probleme. Iar Halep a abordat întâlnirea cu Petkovici jucând cu economie de energie.

Cele două sportive au avut o evoluţie simetrică în primul set. Ele şi-au câştigat serviciul în primele două ghemuri, apoi când Halep a făcut break, la 1-1, adversara ei a obţinut imediat rebreak-ul. La 3-3, situaţia s-a repetat şi după o altă serie de servicii câştigate, s-a ajuns în tie-break, în care Simona a accelerat jocul şi a câştigat la 4.

Deşi iniţial nu a părut atât de afectată de problemele de la coapsă, Halep a cerut intervenţia fizioterapeutului după primul set. În cel de-al doilea set, românca a condus cu 2-0, dar Petkovici a câştigat apoi cinci ghemuri al rând, pe fondul unei căderi în jocul Simonei, probabil din cauza accidentării. Halep a încercat să scurteze punctele, a riscat lovituri decisive şi a greşit de multe ori. Deşi părea un set pierdut clar, sportiva din Constanţa nu a renunţat şi a egalat la 5, însă nu a putut apoi să o oprească pe jucătoarea germană să se impună cu 7-5.

Setul decisiv a avut o desfăşurare palpitantă. Mai întâi, Halep a condus cu 4-0, lăsând impresia că nu o mai supără piciorul. Petkovici a anulat break-urile româncei şi s-a apropiat la 4-3, dar Simona a urcat scorul la 5-3, după un rebreak, şi a servit pentru meci. Petkovici a câştigat pe serviciul adversarei şi a egalat la 5, apoi s-a ajuns din nou în tie-break. Ultimul joc al meciului a fost la discreţia Simonei Halep, care nu a cedat decât un punct.

Astfel, Halep s-a calificat în sferturi, dar numărul greşelilor neforţate, 61 faţă de 44 Petkovici, şi cel al dublelor greşeli, 8-4, reprezintă motive de îngrijorare pentru partida viitoare. Accidentarea la coapsă şi alte dureri pe care l-a acuzat la spate îi afectează serviciul Simonei, dar şi deplasarea în teren. Joi, ea a alergat cu greutate şi a renunţat de multe ori să joace mingi care presupuneau un efort ridicat.

Tot joi, Simona Halep ar urma să evolueze în turul doi al probei de dublu de la Bejing, alături de Raluca Olaru, o partidă amânată o zi, din cauza ploii. Însă este posibil ca a doua jucătoare a lumii să renunţe la această întâlnire.

La simplu, în manşa următoare a competiţiei de categorie Premier Mandatory , Halep va evolua împotriva învingătoarei din meciul Ana Ivanovici (Serbia), locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9 şi Seabine Lisicki (Germania), locul 25 WTA, care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri.

Calificarea în această fază este recompensată cu un premiu de 107.750 de dolari şi 215 puncte WTA.

Simona Halep va juca împotriva Anei Ivanovici, în sferturile de finală ale China Open

Jucătoarea de tenis Ana Ivanovici (Serbia), locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 7-5, pe Sabine Lisicki (Germania), locul 25 WTA, şi s-a calificat în sferturile de finală ale China Open, fază în care o va întâlni pe Simona Halep, locul 2 WTA şi a doua favorită.

Halep şi Iavnovici s-au întâlnit de trei ori până în prezent, în circuitul WTA. În semifinalele Turneului Campioanelor de la Sofia, din 2013, Halep s-a impus cu 2-6, 6-1, 6-3, apoi românca a câştigat şi meciul din sferturile de finală ale turneului de la Madrid, scor 6-2, 6-2, desfăşurat în acest an.

În 2013, în turul al doilea la Doha, Halep a abandonat meciul cu Ivanovici, la scorul de 6-3 pentru adversara ei.

O a patra întâlnire a avut loc în acest an, la Bucureşti, în Fed Cup. Atunci, Ivanovici a câştigat cu 6-3, 7-6 (3).

Ana Ivanovici are un an foarte bun, în care a câştigat patru turnee, Auckland, Monterrey, Birmingham şi Tokyo, a fost finalistă la Cincinnati şi la Stuttgart, precum şi semifinalistă la Roma.

Sportiva sârbă are cele mai multe victorii în 2014 dintre jucătoarele profesioniste, 55, şi a fost învinsă de 15 ori. În comparaţie, Halep are 43 de victorii şi 14 înfrângeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici