Stadionul Municipal Braşov va fi transformat într-unul de cinci stele

Stadionul Municipal Braşov îşi va schimba înfăţişarea, urmând ca în anul 2010 să fie transformat într-un stadion de cinci stele, la standarde UEFA, investiţia necesară fiind de peste 30 milioane euro.

1349 afișări
Imaginea articolului Stadionul Municipal Braşov va fi transformat într-unul de cinci stele

Primarul braşovean George Scripcaru prezintă proiectul viitorului stadion (Sursa: Mediafax Foto)

Noul stadion va fi realizat de Primăria Braşov în colaborare cu FC Braşov, iar lucrările de demolare a vechiului stadion au început deja.

Primarul George Scripcaru şi patronul Clubului FC Braşov, Ioan Neculaie, au prezentat, marţi, proiectul viitorului stadion.

Potrivit primarului braşovean George Scripcaru, investiţia totală pentru acest proiect va fi de aproximativ 30 milioane euro, contribuţia celor două părţi urmând a fi de câte 50 la sută.

"Stadionul va avea o capacitate de 23.000 de locuri, va fi de cinci stele, cu tribună acoperită, cu nocturnă, cu gazon încălzit, pentru a nu fi probleme în perioada rece a anului, care durează destul de mult la Braşov. Va fi un stadion exclusiv deastinat fotbalului, în plus fiind prevăzute spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, săli de conferinţă, spaţii expoziţionale, birouri, parcări sub şi supra-terane, cu aproximativ 4.000 de locuri", a spus Scripcaru, într-o conferinţă de presă.

Potrivit sursei citate, stadionul din Braşov va fi al doilea ca dotări şi mărime din ţară, după stadionul "Lia Manoliu" din Bucureşti. În plus, complexul va fi prevăzut şi cu o sală de sport cu o capacitate de 6.000 de locuri. Lucrările pentru acest proiect vor dura aproximativ doi ani şi jumătate şi vor fi terminate în a doua jumătate a anului 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici