Steaua s-a calificat în finala Cupei României eliminând FC Braşov

Steaua Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României-Timişoreana, pentru a 21-a oară în istorie, după 12 ani, în urma remizei, scor 1-1, de miercuri, din deplasare, cu echipa FC Braşov, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

1284 afișări
Imaginea articolului Steaua s-a calificat în finala Cupei României eliminând FC Braşov

Steaua s-a calificat în finala Cupei României eliminând FC Braşov (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

În tur, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 0-0, Steaua calificându-se în finală datorită golului marcat în deplasare.

Pentru FC Braşov a marcat Ilyeş '41, din penalti, în timp ce golul formaţiei Steaua a fost reuşit de Nicolae Dică '86.

FC Braşov a deschis scorul în minutul 41 prin Robert Ilyeş, dintr-o lovitură de la 11 metri, dictată de arbitrul Cristian Balaj după un henţ al lui Brandan în careu.

Steaua a egalat în minutul 86 prin Nicolae Dică, care a şutat puternic cu pământul de la aproximativ 16 metri, după ce Răduţ i-a plasat o minge venită dintr-o centrare de la Szekely.

În minutul 87, Teixeira (FC Braşov) a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat.

FC Braşov: 1. Marc - 21. Rusu, 15. Oros, 6. Majernik, 12. Ionescu - 25. Toloza - 16. Viveiros (23. Cardoso '63), 10. Ilyeş, 18. Cristescu (20. Voicu '83), 7. Chipciu (14. Distefano '71) - 80. Teixeira. Antrenor: Antonio Conceicao.

Steaua: 12. Tătăruşanu - 3. Emeghara (99. Maicon '77), 6. Gardoş, 23. Geraldo, 14. Latovlevici - 27. Marinescu (8. Răduţ '53), 5. Brandan - 16. Nicoliţă, 20. Dică, 10. Tănase (7. Szekely '71) - 17.Bilaşco. Antrenor: Cătălin Necula.

Cartonaşe galbene: Teixeira '57, '87, Voicu '90+3 / Dică '11, Tănase '44

Cartonaş roşu: Teixeira '87

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Zoltan Szekely, Aurel Oniţă (asistenţi) - Adrian Comănescu (rezervă)

Observator: Constantin Zotta

La meci au asistat aproximativ 8.000 de spectatori, printre care s-au aflat şi 40 de suporteri ai Stelei. Fanii stelişti au intrat pe stadion în minutul 25 al meciului.

În momentul în care fanii Stelei au afişat un banner cu mesajul "Fii tare, Neşule", tot stadionul a început să strige "Neşu, Neşu". Mihai Neşu a fost supus, marţi, unei intervenţii chirurgicale de cinci ore, în care i-a fost refăcută o vertebră fracturată din zona cervicală, după ce s-a accidentat la un antrenament.

Galeria echipei FC Braşov a afişat un banner cu mesajul: "A sosit clipa să scriem istorie, luptaţi pentru glorie".

La pauză, antrenorul Cosmin Olăroiu, care a stat în tribuna oficială şi a menţinut legătura cu staful tehnic prin hands-free, a mersul la vestiarul Stelei.

În minutul 71, Cristi Tănase a ieşit accidentat de pe teren, fiind înlocuit cu Szekely.

În finala Cupei României, Steaua va întâlni învingătoarea din dubla manşă Dinamo - Gloria Bistriţa. În tur, dinamoviştii s-au impus în deplasare cu scorul de 2-0. Returul are loc joi, la ora 20.45 şi va fi transmis de Pro TV.

Finala competiţiei va avea loc pe 25 mai, la Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici