Suporteri dinamovişti, reţinuţi în Transnistria. Românii au fost ajutaţi să treacă graniţa de către un comisar din Republica Moldova

Cei 21 de suporteri dinamovişti care au fost blocaţi aproximativ opt ore de vameşii transnistreni la graniţa cu Ucraina au ajuns în Republica Moldova, fiind ajutaţi să traverseze regiunea de către un reprezentant al autorităţilor moldovene din Dubăsari, a declarat pentru MEDIAFAX unul dintre fani.

1899 afișări
Imaginea articolului Suporteri dinamovişti, reţinuţi în Transnistria. Românii au fost ajutaţi să treacă graniţa de către un comisar din Republica Moldova

Suporteri dinamovişti, reţinuţi în Transnistria. Românii au fost ajutaţi să treacă graniţa de către un comisar din Republica Moldova (Imagine: David Nika/Arhiva Mediafax Foto)

"Am plecat de acolo după ce transnistrenii ne-au dat chitanţe de doar 89 de euro în loc de 300 şi ceva cât le-am dat noi. Apoi, la 500 de metri ne-a oprit poliţia rutieră pentru că ne-ar fi prins cu 61 de kilometri la oră. Toate cele patru maşini. Le-am dat şi lor bani, 15 euro şpagă cât mai aveam în buzunar. Apoi la 200-300 de metri ne-a oprit o maşină cu numere de Moldova. S-a prezentat un căpitan sau comisar şi am trecut fradulos graniţa în Moldova. Ne-a dus pe nişte drumuri de ţară, printr-o pădure şi acum suntem în Moldova. Era un comisar de la vama Dubăsari. Suntem în Moldova acum, ne-am oprit să facă nişte copii după chitanţele alea şi apoi plecăm mai departe. Vom face şi noi o plângere împotriva autorităţilor transnistrene", a declarat pentru MEDIAFAX unul dintre suporterii dinamovişti, Emil.

Unul dintre suporterii dinamovişti blocaţi la vama dintre Ucraina şi Transnistria a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că vameşii transnistreni le-a cerut celor 21 de fani o "taxă specială pentru români din cauza guvernului român care îi consideră separatişti şi hoţi".

Fanul echipei bucureştene, care nu a dorit să-şi prezinte decât prenumele, Emil, a precizat că niciun reprezentant al autorităţilor române nu a luat încă legătura cu ei. El a menţionat că la deplasarea de la Bucureşti la Poltava autocarele românilor nu au trecut prin Transnistria.

"De şapte ore stăm la graniţa dintre Ucraina şi Transnistria. Suntem de la 5.20 aici. Le-am dat şi şpăgi, bani, ne-au făcut şi taxe speciale pentru români. Au zis că ne dau chitanţe, noi le-am dat banii, dar acum aşteptăm chitanţele. Le-am dat vreo 300 de euro şi acum aşteptăm chitanţele. Suntem 21 de persoane. Dimineaţă ne-au cerut câte 200 de euro de persoană şi am tot scăzut, am negociat cu ei. Le-am spus câţi bani avem la noi. Am negociat pe toţi banii pe care îi aveam la noi. Am făcut listă, fiecare a scos toţi banii din buzunare şi le-am dat. Ne-au zis că e o taxă specială pentru români, din cauza Guvernului român, care îi consideră separatişti şi hoţi. Din partea autorităţilor române nu a luat nimeni legătura cu noi. Când am plecat în Ucraina nu am trecut pe aici, am trecut prin Tudora. Acum ne-au reţinut la frontiera dintre Ucraina şi Transnistria", a declarat Emil pentru MEDIAFAX.

Aproximativ 100 de suporteri dinamovişti, care au făcut deplasarea cu două microbuze şi mai multe autoturisme proprii, au asistat la Poltava, în Ucraina, la meciul dintre Dinamo Bucureşti şi Vorskla Poltava, scor 1-2, din cadrul primei manşe a play-off-ului Ligii Europa.

Dinamo Bucureşti a jucat joi seară cu Voskla Poltava, scor 1-2, iar suporterii au fost să îşi susţină echipa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici