Team Romania pentru FOTE Banska Bystrica 2022 este formată din 92 de sportivi

92 de tineri sportivi vor reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Banska Bystrica 2022, între 24-30 iulie 2022. Delegaţia a fost prezentată vineri la Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000, din Izvorani.

153 afișări
Imaginea articolului Team Romania pentru FOTE Banska Bystrica 2022 este formată din 92 de sportivi

Team Romania pentru FOTE Banska Bystrica 2022 este formată din 92 de sportivi

Au fost prezenţi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român Mihai Covaliu, secretarul general al COSR George Boroi, membri ai Comitetului Executiv al COSR, membri ai Comisiei Tehnice COSR, precum şi preşedinţi ai federaţiilor sportive naţionale ale celor opt sporturi cu reprezentanţi în întrecerile FOTE Banská Bystrica 2022.

”Fiecare Misiune Olimpică, fiecare participare la o întrecere olimpică, însemnă experienţă şi ne ajută să înţelegem că olimpismul este mai mai mult decât o competiţie, e o stare de spirit”, le-a spus preşedintele COSR sportivilor cu vârste între 14 şi 18 ani.

Paula Partnoi, căpitanul echipei naţionale de volei a României, a rostit Jurământul Sportivului, tehnicianul lotului de gimnastică Lucian Sandu a spus Jurământul Antrenorului, iar Jurământul Arbitrului a fost citit de Adrian Avădani.

Misiunea celor 92 de reprezentanţi ai României la FOTE Banska Bystrica 2022 nu va fi deloc uşoară, după ce la ediţia precedentă a Festivalului, la FOTE Baku 2019, colegii lor au reuşit să cucerească 19 medalii – 4 de aur, 10 de argint şi 5 de bronz.

La cele 16 ediţii de vară ale FOTE, România a cucerit 197 de medalii, din care 53 de aur, 79 de argint şi 65 de bronz. Cea mai bună clasare a României la ediţiile de vară ale FOTE a fost locul 3 pe naţiuni, pe care l-a ocupat de două ori, în 1995, la Bath, în Marea Britanie şi în 2003, la Paris.

Cinci sportive medaliate cu aur la FOTE au devenit campioane olimpice: Gabriela Szabo – atletism, Camelia Potec – înot, Maria Olaru – gimnastică, Oana Mihaela Ban – gimnastică, Sandra Izbaşa – gimnastică.

România a cucerit cele mai multe medalii, 23, la o ediţie a FOTE în 1995, la Bath, în Marea Britanie. Cele mai multe medalii de AUR au fost cele 8 cucerite de tricolori la FOTE Bath 1995

Delegaţia României va pleca sâmbătă, 23 iulie 2022 spre Slovacia.

Onoarea de a purta drapelul României la festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului Europena de la Banská Bystrica le va reveni sportivilor Lidia Paula Partnoi – căpitanul echipei naţionale feminine de volei şi Mihai Damian Motorca – proba de aruncare a discului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
delegaţie,
fote,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici