U Mobitelco Cluj va participa la proiectul "Let's Do It, Romania!"

Peste 200 de membri ai clubului de baschet masculin U Mobitelco Cluj, inclusiv echipa de seniori, vor participa la acţiunea de curăţare a României într-o singură zi - 25 septembrie, numită "Let's Do It, Romania!", a declarat preşedintele clujenilor, Mircea Cristescu.

72 afișări
Imaginea articolului U Mobitelco Cluj va participa la proiectul "Let's Do It, Romania!"

Preşedintele executiv al U Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu (Imagine: Mircea Roşca/Mediafa Foto)

Vicecampionii naţionali la seniori, cărora li se alătură şi celelalte echipe din cadrul clubului medaliate în 2010, de baby-baschet, mini-baschet şi juniori II, dar şi copii de toate vârstele, care practică baschetul la U Mobitelco Cluj, vor participa, în data de 25 septembrie, la acţiunea de ecologizare a României.

"Prin acest proiect ne propunem curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Mormanele de gunoi pe care le vom identifica şi curăţa în cadrul acestei campanii sunt gunoaiele aruncate de către cetăţeni (fie ei localnici sau turişti) în areale naturale. Aşa cum au fost organizate acţiunea din Estonia (ţara de origine a iniţiativei), în 2008, şi cele din Letonia şi Lituania, în 2009, acţiunea din România presupune implicarea cetăţenilor, a autorităţilor locale, a firmelor private, a operatorilor de salubritate, a persoanelor publice şi a mass-media pentru a mobiliza populaţia să iasă în ziua stabilită şi să cureţe deşeurile conform planului realizat de către echipă", se arată în comunicatul organizatorilor, în care se explică importanţa zilei de 25 septembrie.

La rândul său, preşedintele executiv al U Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu, a precizat:

"Ne bucurăm că există o asemenea iniţiativă la nivel naţional. Pentru noi, este o mare şansă de a încerca, pe lângă baschet, să finisăm spiritul civic al copiilor şi al adulţilor din club, mai bine zis responsabilitatea faţă de societate şi mediul înconjurător. Vom lua parte cu tot efectivul pe care îl putem aduna în 25 septembrie, de la copii de 7 ani şi până la echipa de seniori. Echipele vicecampioane ale clubului nostru din acest an vor fi prezente la acţiune. Ne dorim cu toţii un Cluj, dar şi o Românie cât mai curate".

Echipa clujeană nu se află la prima acţiune comunitară. În 2009 a participat la plantarea a 10.000 de arbori la periferia Clujului, împreună cu alţi sportivi clujeni.

În prezent, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect de implicare socială, sub genericul "Let's Do It Romania!". Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici