UEFA a anunţat nominalizările la titlul de Jucătorul Anului. Lewandowski nu este în top 3

  • Karim Benzema, Thibaut Courtois şi Kevin De Bruyne sunt primii trei nominalizaţi pentru premiul UEFA Men's Player of the Year 2021/22.
  • Câştigătorul va fi desemnat - împreună cu Antrenorul Anului, la fotbal masculin şi Jucătorul şi Antrenorul Anului, la fotbal feminin.
1670 afișări
Imaginea articolului UEFA a anunţat nominalizările la titlul de Jucătorul Anului. Lewandowski nu este în top 3

UEFA a anunţat vineri primii trei nominalizaţi pentru premiul UEFA Men's Player of the Year 2021/22.

Anunţarea câştigătorului va avea loc cu ocazia ceremoniei de tragere la sorţi din faza grupelor UEFA Champions League 2022/23, care va avea loc joi, 25 august, la Istanbul.

Nominalizaţii la titlul de Jucătorul Anului UEFA la fotbal masculin (în ordine alfabetică):

Karim Benzema (Real Madrid şi Franţa)

Atacantul francez a fost desemnat Jucătorul sezonului 2021/22 al UEFA Champions League după ce a condus-o pe Real Madrid spre un al 14-lea titlu european record şi al cincilea de când a venit de la Lyon în 2009. Bilanţul său final de 15 goluri i-a adus primul loc în clasamentul golgheterilor competiţiei .

Thibaut Courtois (Real Madrid & Belgia)

Portarul, care a câştigat Liga spaniolă cu Real Madrid, a fost desemnat jucătorul meciului în finala Ligii Campionilor după ce a făcut mai multe parade de efect, pentru a împiedica Liverpool la Paris, mai ales la acţiunile lui Sadio Mané şi Mohamed Salah.

Kevin De Bruyne (Manchester City & Belgia)

Mijlocaşul de la mijlocul terenului intră în top trei pentru al treilea sezon consecutiv. A fost desemnat jucătorul sezonului în Premier League după ce a ajutat pe City să obţină un nou titlu intern, al patrulea în cele şapte sezoane petrecute la club.

Restul celor 15 jucători din top

4 Robert Lewandowski (Bayern, acum Barcelona şi Polonia) - 54 de puncte
5 Luka Modrić (Real Madrid şi Croaţia) - 52 de puncte
6 Sadio Mané (Liverpool, acum Bayern & Senegal) - 51 de puncte
7 Mohamed Salah (Liverpool & Egipt) - 46 puncte
8 Kylian Mbappé (Paris & Franţa) - 25 puncte
9 Vinícius Junior (Real Madrid & Brazilia) - 21 puncte
10 Virgil van Dijk (Liverpool & Olanda) - 19 puncte
11 Bernardo Silva (Manchester City & Portugalia) - 7 puncte
12 Filip Kostić (Eintracht Frankfurt & Serbia) - 7 puncte
13 Lorenzo Pellegrini (Roma & Italia) - 5 puncte
14 Trent Alexander-Arnold (Liverpool & Anglia) - 2 puncte
15 Fabinho (Liverpool & Brazilia) - 1 punct

Pentru acest premiu, jucătorii din Europa, indiferent de naţionalitate, au fost judecaţi în ceea ce priveşte performanţele lor de-a lungul întregului sezon în toate competiţiile - atât interne, cât şi internaţionale - la nivel de club sau de echipă naţională.

Cum au fost preselectaţi jucătorii?

O listă iniţială de 15 jucători a fost selectată de către grupul de studiu tehnic al UEFA.

Primii trei nominalizaţi au fost votaţi de un juriu alcătuit din următorii:

- Cluburile care au participat în fazele grupelor din 2021/22 ale UEFA Champions League, UEFA Europa League şi UEFA Europa Conference League.

- Un grup de jurnalişti selectaţi de către European Sports Media (ESM)

Membrii juriului şi-au ales cei mai buni trei jucători, primul primind cinci puncte, al doilea trei şi al treilea unul. Antrenorilor nu li s-a permis să voteze pentru jucătorii din propria echipă.

Câştigătorul de anul trecut

Jorginho a câştigat premiul UEFA 2020/21 pentru jucătorul masculin al anului 2020/21, după ce a devenit doar al zecelea jucător care a câştigat o cupă europeană şi un campionat european în acelaşi an. Mijlocaşul a contribuit la victoria lui Chelsea în UEFA Champions League cu abilitatea sa de a coordona jocul, iar Roberto Mancini a luat notă, făcându-l pivotul echipei Italiei câştigătoare a EURO 2020.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici