Cel mai mic oraş din România care va avea o Sală Polivalentă. Cum va arăta clădirea în care vor încăpea 10% dintre locuitori

În oraşul Blaj (Alba) se va construi o sală polivalentă de peste 2.000 de locuri, în care vor încăpea 10% din locuitori, investiţia ajungând la 32 de milioane de lei. Decizia s-a luat deoarece sala de sport în care joacă echipa de volei feminin, campioana României, a devenit neîncăpătoare.

7073 afișări
Imaginea articolului Cel mai mic oraş din România care va avea o Sală Polivalentă. Cum va arăta clădirea în care vor încăpea 10% dintre locuitori

Un oraş mic cu o sală polivalentă pe măsura performanţei echipei de volei feminin. "Va fi una dintre cele mai frumoase din ţară"

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că ”blăjenii au fost întotdeauna mari iubitori de sport” şi îl ”tot întreabă când începe construcţia”, fiind nemulţumiţi că echipa de volei îşi desfăşoară meciurile de acasă din Liga Campionilor la Sibiu, deoarece sala din localitate nu îndeplineşte condiţiile necesare unei astfel de competiţii.

”Avem un contract cu Federaţia Română de Volei prin care, în următorii cinci ani, după ce va fi gata, o punem la dispoziţie gratis pentru toate meciurile loturilor naţionale. Şi celelalte echipe din judeţ, de handbal, de baschet, vor juca la Blaj meciurile din cupele europene. Am luat decizia înfiinţării ei având în vedere că avem această echipa mare, că oamenii iubesc acest sport. Dacă la Alba Iulia exista sală polivalentă nu mai făceam. Suntem cel mai mic oraş din România care va avea o sală polivalentă. La dimensiunea ei, va fi una dintre cele mai frumoase din ţară”, a spus primarul din Blaj.

Sala va avea peste 2.000 de locuri, iar în ea nu se vor organiza doar activităţi sportive, respectiv meciuri de volei, baschet, handbal, box, dar şi expoziţii, concerte, spectacole, târguri sau expoziţii.

De asemenea, în aceeaşi clădire va mai fi construită o sală pentru antrenamente sportive. La ieşire din clădire se va amenaja un parc pentru sport în aer liber, plimbări cu bicicleta, role sau skateboard.

Licitaţia pentru construcţie se va face în această primăvară, urmând să fie finalizată în circa doi ani de la începerea lucrărilor.

Jumătate din investiţie, care se ridică la circa 32 de milioane de lei, va fi suportată de Consiliul Judeţean Alba, consilierii aprobând finanţarea în ultima şedinţă, iar ceilalţi bani vor fi puşi la dispoziţie de Primărie.

Echipa de volei feminin a oraşului a cucerit anul trecut pentru al treilea an consecutiv titlul de campioană a României, obţinând rezultate foarte bune, an de an, şi în cupele europene. La unele meciuri din campionat, care se dispută pe teren propriu, nu toţi susţinătorii îşi găsesc locuri în sală deoarece oameni vin din tot judeţul.

Oraşul Blaj, care are 20.800 de locuitori, este unul dintre cele mai frumoase din judeţul Alba, fiind denumit de Mihai Eminescu ”Mica Romă”. În ultimii ani, oraşul s-a dezvoltat foarte bine şi din punct de vedere economic, după ce mai multe firme, inclusiv străine, au deschis aici fabrici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici