Un tânăr s-a accidentat la un concurs de snowboard extrem în Masivul Ostea, fiind dus la spital

Un tânăr de 20 de ani, concurent la Red Bull Oslea Hiride - un concurs de schi şi snowboarding freeride - s-a accidentat la genunchiul stâng în timp ce cobora cu snowboardul Masivul Oslea, din Munţii Vâlcan, el fiind transportat de către jandarmi şi salvamontişti câţiva kilometri până la ambulanţă.

93 afișări
Imaginea articolului Un tânăr s-a accidentat la un concurs de snowboard extrem în Masivul Ostea, fiind dus la spital

Un tânăr s-a accidentat la un concurs de snowboard extrem în Masivul Ostea, fiind dus la spital

Tânărul rănit a fost transportat cu o akie de căre jandarmi şi salvamontişti până la locul unde a putut urca o ambulanţa SMURD 4X4, care l-a preluat şi l-a dus la spital, transmite corespodentul MEDIAFAX.

"Tânărul, în vârstă de 20 ani, din municipiul Hunedoara, s-a accidentat la genunchiul stâng în timp ce cobora cu placa de snowboard. Salvamontiştii i-au imobilizat piciorul tânărului şi l-au pregătit pentru transport. Jandarmii montani au solicitat sprijin paramedicilor SMURD prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie din dotare, având în vedere faptul că în acea zonă nu este semnal GSM. Jandarmii montani şi salvamontiştii l-au transportat pe tânăr cu o akie până la cabana de vânătoare Câmpuşel, situată în apropiere de DN 66 A. De acolo, acesta a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spitalul din municipiul Lupeni”, a declarat, duminică purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu.

Concursul de schi si snowboarding freeride care a avut loc de 1 martie în Masivul Oslea din Munţii Valcan este singurul dinRomânia care include şi partea de urcare a versantului. La acest concurs au fost acceptaţi doar riderii cu experienţă în freeride. Concurenţii au urcat la picior, aproximativ 3,5 kilometri prin zăpadă, între cota 1300 şi cota 1940, apoi au coborât aproximativ 1,4 kilometri, pe schiuri sau snowboard, pe o inclinaţie a versantului de aproximativ 45 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici