Veronica Campbell-Brown a fost suspendată provizoriu

Veronica Campbell-Brown, campioană mondială en-titre şi dublă campioană olimpică la 200 metri, a fost suspendată cu titlu provizoriu, a anunţat, marţi, federaţia jamaicană de atletism (JAAA), fără a menţiona cuvântul "dopaj".

113 afișări
Imaginea articolului Veronica Campbell-Brown a fost suspendată provizoriu

Veronica Campbell-Brown (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat publicat la scurt timp după suspendare, Campbell-Brown a cerut scuze tuturor celor care au fost afectaţi de acest caz, asigurând că nu este o "trişoare".

Presa jamaicană anunţase vineri că "VCB" a fost depistată pozitiv cu un produs diuretic la reuniunea de la Kingston, din 4 mai.

"JAAA poate confirma că este în curs o procedură vizând-o pe Veronica Campbell Brown şi se desfăşoară conform regulilor federaţiei internaţionale (IAAF). Ea a fost suspendată provizoriu, urmând să fie audiată de o comisie de disciplină", anunţă federaţia.

Cotidianul The Gleaner şi canalul Television Jamaica au anunţat că sportiva de 31 de ani a fost depistată pozitiv cu un diuretic Lasix (furosemid), considerat ca produs mascant de către Agenţia Mondială Antidoping.

Potrivit The Gleaner, urme de Lasix au fost descoperite în eşantionul A prelevat la 4 mai, la Kingston, iar Veronica Campbell-Brown a fost anunţată la 3 iunie. Analiza eşantionului B a confirmat vineri testul pozitiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici