Viaţa lui Juan Antonio Samaranch este în pericol, potrivit medicilor spanioli

Medicii de la clinica unde a fost internat fostul preşedintele al Comitetului Internaţional Olimpic, Juan Antonio Samaranch, au anunţat, marţi seară, că viaţa acestuia este în pericol, neexistând deocamdată "un pronostic favorabil" privind starea de sănătate a acestuia.

17 afișări
Imaginea articolului Viaţa lui Juan Antonio Samaranch este în pericol, potrivit medicilor spanioli

Viaţa lui Juan Antonio Samaranch este în pericol, potrivit medicilor spanioli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Starea de sănătate a lui Samaranch este gravă, el suferind de insuficienţă coronariană acută, pentru care nu se poate emite, pentru moment, un pronostic favorabil. Nu putem fi optimişti din cauza vârstei sale şi a maladiilor cronice de care suferă. Există un risc vital pentru Juan Antonio Samaranch care poate dura între patru şi şapte zile", a declarat, marţi, Rafael Esteban Mur, director al secţiei de medicină internă din cadrul spitalului privat "Quiron" din Barcelona.

Rafael Esteban Mur a menţionat, totodată, că medicii ar putea deveni mai optimişti după 48 de ore de la internarea lui Samaranch. "Cele mai multe accidente survin în primele 24 de ore în astfel de cazuri. Domnul Samaranch se află la terapie intensivă şi este intubat. Ne aflăm într-un moment dificil, sperând totuşi într-o evoluţie favorabilă în următoarele ore, pentru a şti dacă există posibilitatea unei recuperări sau nu", a mai spus Esteban Mur.

Juan Antonio Samaranch a fost internat de urgenţă, marţi după-amiază, la spitalul privat din Barcelona.

În vârstă de 89 de ani, fostul preşedinte al CIO a fost internat de mai multe ori în ultimi ani, ultima dată, în octombrie 2009, după ce s-a simţit rău în timp ce se afla la Monaco.

În 2007, Samaranch a fost spitalizat din cauza unor probleme cardiace, iar în 2001 a stat mai mult timp în spital, cu diagnosticul oboseală cronică, după ce a părăsit preşedinţia CIO.

Juan Antonio Samaranch a fost preşedintele CIO în perioada 1980-2001, iar în acest moment este preşedintele de onoare al forului olimpic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici