Vineri se anunţă nominalizările pentru Balonul de Aur 2022. Favoriţii la titlul de cel mai bun jucător

  • Cea de-a 66-a ediţie a prestigiosului premiu Ballon d'Or va avea loc mai devreme decât predecesoarele sale, datorită unei schimbări de format începând din acest an.
  • Nominalizările la fotbal masculin şi feminin vor fi anunţate vineri de către France Football.
5515 afișări
Imaginea articolului Vineri se anunţă nominalizările pentru Balonul de Aur 2022. Favoriţii la titlul de cel mai bun jucător

Reputatul premiu fotbalistic, prezentat şi nominalizat de France Football şi votat de jurnaliştii internaţionali, va fi acordat pentru performanţele fotbaliştilor pe parcursul unui sezon complet începând din 2022. Anterior, premiul era acordat pentru evoluţiile jucătorilor pe parcursul unui an calendaristic.

Ballon d'Or 2021 a fost cucerit de Lionel Messi, care are acum un număr record de şapte titluri pe raftul său cu trofee. Pe locul al doilea se află Cristiano Ronaldo, cu un total de cinci, ultima oară când l-a câştigat fiind în 2017.

Balonul de Aur feminin de anul trecut, cunoscut şi sub numele de Ballon d'Or Féminin, a fost câştigat de Alexis Putellas.

Nominalizaţii pentru Ballon d'Or 2022 masculin şi feminin vor fi dezvăluiţi pe 12 august 2022.

Lista nominalizaţilor va fi anunţată de France Football

Ceremonia Ballon d'Or 2022 va avea loc pe 17 octombrie 2022 la Theatre du Chatelet din Paris. Ora ceremoniei nu a fost încă anunţată.

În cadrul ceremoniei vor fi prezentate, de asemenea, Trofeul Kopa (pentru cel mai bun jucător cu performanţe sub 21 de ani) şi Trofeul Yashin (pentru cel mai bun portar). Trofeul Kopa a fost câştigat de Pedri, în timp ce Trofeul Yashin a fost adjudecat de Gianluigi Donnarumma, în 2021.

Atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, este unul dintre favoriţii cerţi la câştigarea Balonului de Aur 2022. Atacantul francez a ajutat-o pe Real Madrid să câştige atât La Liga, cât şi Liga Campionilor şi a fost decisiv în campania europeană care s-a bucurat de victorii în faţa unor echipe precum PSG şi Manchester City.

Sadio Mane ar putea deveni primul jucător african care să câştige Balonul de Aur, de la George Weah în 1995. El se află imediat după Benzema pe lista favoriţilor, după ce a marcat 33 de goluri şi şi-a ajutat echipele să câştige Cupa Africii pe Naţiuni, Cupa Angliei şi Cupa Carabao.

Fostul său coechipier de la Liverpool, Mohamed Salah, noua achiziţie de elită a Barcelonei, Robert Lewandowski, şi atacantul superstar al lui PSG, Kylian Mbappe, sunt câţiva dintre ceilalţi care au şansa de a străluci pe scena Ballon d'Or.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici