Voina: Sper ca jucătoarele să vină cu inima deschisă la naţională

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Radu Voina, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că se aşteaptă la o atmosferă plăcută la reunirea din 13 septembrie, după trei luni şi jumătate de pauză.

18 afișări
Imaginea articolului Voina: Sper ca jucătoarele să vină cu inima deschisă la naţională

Voina: Sper ca jucătoarele să vină cu inima deschisă la naţională (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Naţionala feminină se va reuni în 13 septembrie, la Bucureşti, pentru efectuarea vizitei medicale, după care va pleca spre Râmnicu Vâlcea, unde va şi pregăti participarea la Cupa Mondială. La trei luni şi jumătate de la ultima acţiune a reprezentativei, antrenorul Radu Voina este optimist, dar şi îngrijorat în privinţa pregătirilor înaintea Campionatului European din luna decembrie.

"Ne reunim după o perioadă lungă. Când ne vom reuni vor fi disputate şi două etape din Liga Naţională, deci oboseala îşi va spune cuvântul. Jucătoarele de la Oltchim şi cele de la U Jolidon Cluj au un program încărcat în această perioadă, deci nu va fi uşor. Perioadele de pregătire ale naţionalei vor fi scurte şi foarte intense, deci nu-mi rămâne decât să sper că nu vor fi accidentări. Mai sper şi ca fetele să vină cu inima deschisă la echipa naţională, să fie o atmosferă bună şi să ne pregătim cum trebuie", a declarat Radu Voina.

Selecţionerul a făcut referiri şi la Cupa Mondială, pe care România a câştigat-o anul trecut şi care va debuta în 21 septembrie.

"Cupa Mondială e un turneu impresionant, cu participante puternice, dar până la urmă e o competiţie neoficială. Sunt jocuri de pregătire şi nu vom merge acolo doar cu gândul de a câştiga cu orice preţ. Repet: nu trebuie să avem parte de accidentări, mi se pare cel mai important. Sigur că vor veni şi victorii, dacă fetele vor fi concentrate şi vom juca ce trebuie, dar nu e în prim-plan să apărăm titlul câştigat anul trecut în Danemarca".

Pentru data de 13 septembrie au fost convocate jucătoarele: Paula Ungureanu şi Talida Tolnai - portari, Ramona Maier, Adriana Nechita, Patricia Vizitiu, Melinda Geiger, Aurelia Brădeanu, Ada Moldovan, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bârsan Chintoan, Cristina Neagu, Carmen Amariei, Valeria Beşe, Adriana Ţăcălie, Mihaela Tivadar, Iulia Puşcaşu şi Valentina Ardean Elisei - jucătoare de câmp.

Din lot nu face parte căpitanul Cristina Vărzaru (Viborg HK), ce acuză probleme de sănătate.

După pregătirile de la Râmnicu Vâlcea, echipa României va pleca spre Danemarca, în 20 septembrie, unde a doua zi va debuta, la Aarhus, în grupa B a Cupei Mondiale, în calitate de deţinătoare a trofeului.

România va evolua, în ordine, cu Norvegia, Rusia şi Suedia, în timp ce în grupa A vor evolua Germania, Ungaria, Franţa şi Danemarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici