Asociere între un gigant tehnologic şi compania Bayer. Va fi creat un nou produs de inteligenţă artificială pentru radiologi

  • Google Cloud şi Bayer construiesc o nouă platformă care va avea la bază inteligenţa artificială, pentru a-i ajuta pe radiologi să lucreze mai eficient.
  • Noul produs va putea semnala problemele din cadrul imaginilor pentru ca radiologii să le analizeze, precum şi să extragă şi să rezume informaţiile relevante din istoricul medical al unui pacient.
  • Recomandările medicale vor fi făcute în continuare ,,exclusiv” de către radiolog, potrivit lui Thomas Kurian, CEO al Google Cloud.
430 afișări
Imaginea articolului Asociere între un gigant tehnologic şi compania Bayer. Va fi creat un nou produs de inteligenţă artificială pentru radiologi

Sursa foto: Unsplash

Google Cloud şi compania germană de asistenţă medicală Bayer au anunţat marţi că se vor asocia pentru a crea o platformă bazată pe inteligenţă artificială, care are ca scop să îi ajute pe radiologi să diagnosticheze pacienţii şi să rezolve cazurile mai rapid, scrie CNBC.

Noul produs îi va ajuta pe radiologi în semnalarea anomaliilor în urma investigaţiilor radiologice imagistice. Ulterior, medicii vor putea să extragă informaţiile relevante din istoricul medical al pacientului şi să facă recomandări de tratament, relevă sursa citată.

Thomas Kurian a declarat că noua platformă va veni în sprijinul medicilor radiologi din SUA, care, potrivit Asociaţiei Colegiilor Medicale Americane, se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă, pe măsură ce populaţia îmbătrâneşte. ,,Acest întreg flux de proces este conceput pentru a-i ajuta pe radiologi să îşi îndeplinească sarcina cu asistenţă mai rapid", a declarat Kurian într-un interviu.

Noutatea proiectului este de a-i ajuta pe radiologi să acceseze mai uşor informaţiile de care au nevoie, fiind scutiţi de a petrece 15 sau 20 de minute căutând prin dosarele pacienţilor, a spus Kurian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici