Bărbaţii fumează de două ori mai mult decât femeile

Bărbaţii fumează de două ori mai mult decât femeile, o treime dintre bărbaţii români fiind fumători, însă în cazul femeilor dependenţa este mai puternică, conform rezultatelor Eurobarometer Report realizat de Comisia Europeană.

83 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii fumează de două ori mai mult decât femeile

Bărbaţii fumează de două ori mai mult decât femeile (Imagine: Mediafax Foto)

Eurobarometer Report realizat de către Comisia Europeană indică faptul că peste o treime din bărbaţii români sunt fumători, adică 37,6 la sută, în timp ce doar 12,5 la sută dintre femeile românce sunt fumătoare.

Pe de altă parte, specialiştii atenţionează că dependenţa de tutun la femei este mai puternică decât la bărbaţi.

Astfel, conform cercetărilor realizate de Universitatea de Medicină din Hong Kong, femeile renunţă mai greu la fumat decât bărbaţii, iar dificultatea se datorează faptului că femeile apelează la ţigară în momente încordate trasformându-se, la nivel psihic, într-un sprijin pentru depăşirea stresului şi a depresiei.

"Este dovedit că incidenţa cazurilor de fumat este mai mare în rândurile bărbăţilor, iar România nu face excepţie. Totuşi, femeile renunţă mai greu la acest obicei din motive de ordin emoţional. În special femeile tinere sunt cele mai afectate de acest viciu. Ajutorul de specialitate din partea unui medic este absolut necesar în cazul renunţării la fumat", a declarat preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi a RPFR - Reţeaua pentru Prevenirea Fumatului în România, Dumitru Mihăltan.

Mai mult, studiile realizate în ultimii 20 de ani arată că femeile fumătoare sunt mai vulnerabile în ceea ce priveşte îmbolnăvirea de cancer şi boli respiratorii decât bărbaţii fumători.

De asemenea, conform Eurobarometer Report, moartea cauzată de fumat poate fi evitată dacă se iau măsuri eficiente din timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici