Boala care afectează anual peste 100 de milioane de oameni NU MAI RĂSPUNDE la tratament. E nevoie de măsuri URGENTE pentru găsirea de soluţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra existenţei unei tulpini de gonoree care este rezistentă la antibiotice, un expert al instituţiei declarând chiar că în câţiva ani această boală va deveni rezistentă la orice formă de tratament care există în prezent.

2514 afișări
Imaginea articolului Boala care afectează anual peste 100 de milioane de oameni NU MAI RĂSPUNDE la tratament.  E nevoie de măsuri URGENTE pentru găsirea de soluţii

Boala care afectează anual peste 100 de milioane de oameni NU MAI RĂSPUNDE la tratament. E nevoie de măsuri URGENTE pentru găsirea de soluţii (Imagine: Shutterstock)

Gonoreea afectează milioane de oameni în întreaga lume în fiecare an, iar dacă nu este tratată poate cauza infecţii ale uretrei sau colului uterin, inferilitate atât la bărbaţi cât şi la femei, complicaţii în timpul sarcinii şi chiar deces, în cazuri extreme. În unele situaţii, copiii născuţi din mame netratate de gonoree pot suferi infecţii oculare severe, care pot conduce chiar şi la orbire, informează Fox News.

"Această bacterie a devenit practic rezistentă la orice medicament pe care l-am folosit. Aici sunt incluse şi antibioticele pe baza cephalosporinei, considerate ultima armă împotriva gonoreei. În câţiva ani, aceasta va deveni rezistentă la orice opţiune de tratament pe care o avem disponibilă acum", a declarat medicul Manjula Lusti-Narasimhan, cercetător în cadrul departamentului de boli cu transmitere sexuală din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

OMS a dezvoltat un plan în vederea combaterii răspândirii acestei bacterii, care prevede conştientizarea importanţei tratării în faze incipiente a acestei boli şi dezvoltarea cercetărilor pentru descoperirea de noi medicamente.

În prezent, gonoreea este a doua cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală, după chlamydia. Potrivit OMS, în fiecare an mai mult de 106 milioane de oameni contractează această boală.

"Nu este o problemă europeană sau africană, este o problemă globală", a avertizat Manjula Lusti-Narasimhan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici