Cum slăbeşti cu o aplicaţie online care îi inspiră pe oameni să facă sport

În ciuda bunelor lor intenţii, peste o treime dintre britanici recunosc că nu au timp pentru a face sport atât de mult pe cât şi-ar dori. Graţie unei noi aplicaţii online, britanicii au de acum înainte posibilitatea de a adopta un stil de viaţă activ.

1602 afișări
Imaginea articolului Cum slăbeşti cu o aplicaţie online care îi inspiră pe oameni să facă sport

Cum slăbeşti cu o aplicaţie online care îi inspiră pe oameni să facă sport (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Foarte multe persoane se trezesc de dimineaţă cu gândul că vor face sport în timpul acelei zile, însă pe parcursul zilei apar tot felul de activităţi, care fac să dispară orice urmă de motivaţie.

Potrivit unui nou studiu realizat de Coca-Cola, 32% dintre persoanele intervievate au spus că nu au motivaţia necesară pentru a adopta un stil de viaţă activ, iar pentru 21% dintre respondenţi banii reprezintă principala barieră care îi opreşte să aibă o viaţă activă.

În cadrul unei campanii concepute pentru a-i ajuta pe britanici să adopte un stil de viaţă activ, Coca-Cola Great Britain (CCGB) a conceput aplicaţia "Work It Out Calculator", disponibilă pe site-ul www.coca-cola.co.uk/workitout, care subliniază importanţa raportului dintre energia primită şi energia cheltuită, informează femalefirst.co.uk.

Conceput în colaborare cu profesorul în ştiinţe sportive Greg Whyte, participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, noua aplicaţie permite utilizatorilor să "descopere" metode noi pentru a duce o viaţă activă. Este suficient să precizaţi numele băuturii preferate lansată de compania Coca-Cola, iar aplicaţia va sugera o varietate de exerciţii fizice care vă vor ajuta să ardeţi caloriile primite. Aplicaţia sugerează o multitudine de sporturi, de la jogging la ciclism şi bowling până chiar la folosirea aspiratorului în locuinţă, pentru a se potrivi cu diverse stiluri de viaţă, situaţii şi stări de dispoziţie. Scopul este acela de a găsi o activitate fizică care să se potrivească chiar şi acelor persoane care au un program extrem de aglomerat. Desigur, oamenii primesc calorii şi din alte alimente şi băuturi. Este important să ţineţi cont de toate sursele de calorii din dieta zilnică, atunci când determinaţi "balanţa energetică", pe baza caloriilor primite şi a caloriilor cheltuite.

Coca-Cola Great Britain, care oferă consumatorilor săi o gamă vastă de băuturi răcoritoare, şi-a făcut o obişnuinţă în ultimii ani din a-i încuraja pe oameni să adopte un stil de viaţă activ. Totodată, ambalajele acestor produse indică în mod clar conţinutul caloric şi ceilalte nutrimente din compoziţie, cu scopul de a-i ajuta pe oameni să fie informaţi şi să facă alegeri în cunoştinţă de cauză.

Aplicaţia "Work It Out Calculator" reprezintă o dovadă a faptului că un stil de viaţă activ poate fi cu uşurinţă încorporat în activităţile zilnice, susţine compania. Activităţile gospodăreşti, mari consumatoare de energie, precum curăţarea locuinţei cu aspiratorul, care consumă în medie 3 ore pe săptămână pentru orice gospodină, echivalează din punct de vedere al consumului de calorii cu o şedinţă de yoga de o oră şi jumătate. În plus, efortul depus pentru a călca rufele curate timp de 20 de minute pe săptămână echivalează cu 10 minute de mers cu bicicleta. Coborâtul scărilor în timpul pauzelor publicitare difuzate în timpul unor programe de televiziune echivalează cu o jumătate de oră de gimnastică la sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici