De ce nu e bine să pătrunzi încălţat în casă

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au constatat că, în medie, pe încălţămintea noastră există aproximativ 421.000 de bacterii. CSID descrie riscurile la care ne supunem dacă nu ne înlocuim pantofii de stradă cu o pereche de papuci atunci când ajungem acasă.

740 afișări
Imaginea articolului De ce nu e bine să pătrunzi încălţat în casă

De ce nu e bine să pătrunzi încălţat în casă (Imagine: 123rf.com)

Pe măsură ce îmbătrânim, acest obicei începe însă să se schimbe. Începem să purtăm încălţămintea în bucătărie şi, uneori, chiar şi în casă, cel puţin atunci când ne pregătim de plecare. Încălţămintea este însă plină de bacterii, iar asta ne poate dăuna în totalitate.

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au constatat că, în medie, pe încălţămintea noastră există aproximativ 421.000 de bacterii.

Printre acestea se regăsesc E.coli, care provoacă afecţiuni intestinale sau urinare, Serratia ficaria, responsabilă pentru infecţiile respiratorii, şi Klebsiella, care provoacă pneumonia.

„Călcăm pe excremente de păsări, de câine sau luăm pe tălpi germeni de pe podelele toaletelor publice, iar toate acestea sunt surse de E.coli”, a declarat medicul Kelly Reynolds.pentru Metro.co.uk

Citeşte mai multe pe CSID

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici