Erupţie apocaliptică, mult mai aproape decât se preconiza. Avertismentul specialiştilor privind soarta omenirii

O erupţie masivă are loc odată la 45.000-714.000 de ani, dar cele mai recente descoperiri arată că un astfel de evenimentul ar putea avea loc odată la un interval de doar 17.000 de ani. Mai mult, specialiştii avertizează că perioada ar putea fi redusă chiar la 5.200 de ani.

8041 afișări
Imaginea articolului Erupţie apocaliptică, mult mai aproape decât se preconiza. Avertismentul specialiştilor privind soarta omenirii

Erupţie apocaliptică ce ar putea distruge civilizaţia, mult mai aproape decât se credea

Arhivele geologice studiate de cercetătorii din cadrul Universităţii din Bristol prezintă faptul că cea mai recentă super-erupţie vulcanică a avut loc pe Pământ în urmă cu aproximativ 20.000-30.000 de ani.

Următoarea ''super-erupţie'' vulcanică ar putea avea puterea de a schimba dramatic soarta omenirii şi acest lucru s-ar putea întâmpla mult mai repede decât se credea până acum. 

Prin intermediul analizelor statistice, aceştia au descoperit că, în timp ce erupţiile masive de 100 de milioane de tone metrice au o frecvenţă mai redusă, cele mai mari erupţii de 1.000 de gigatone sunt mult mai frecvente.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici