Încercarea cu orice preţ de a face un copil poate provoca bărbaţilor impotenţă. Ce alte efecte negative mai sunt

Momentul este crucial atunci când un cuplu se hotăreşte să facă un copil. Conform unui studiu, încercările programate de a face un copil pot conduce la disfuncţii erectile pentru bărbaţi.

1183 afișări
Imaginea articolului Încercarea cu orice preţ de a face un copil poate provoca bărbaţilor impotenţă. Ce alte efecte negative mai sunt

Încercarea cu orice preţ de a face un copil poate provoca bărbaţilor impotenţă. Ce alte efecte negative mai sunt (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Presiunea la care sunt supuşi bărbaţii când trebuie să facă sex în anumite perioade poate conduce la efecte foarte negative, informează The Independent

După şase luni de încercări, cel puţin patru bărbaţi din zece suferă de disfuncţii erectile sau chiar impotenţă şi mulţi dintre aceştia vor evita să mai facă sex cu partenerele lor, au relevat cercetătorii. Conform acestora, cel puţin un bărbat din zece alege să comită adulter tocmai din această cauză.

Programul strict în care un cuplu trebuie să facă sex atunci când femeia este fertilă este cel care pune presiune asupra bărbatului.

”Doctorii ar trebui să conştientizeze ce daune poate provoca bărbatului programarea sexului. Atât femeile cât şi bărbaţii ar trebui să fie avertizaţi de doctori de posibilele efecte negative ale sexului programat. Acestea sunt disfuncţiile erectile şi adulterul. Stresul acumulat de bărbaţi din cauza obligaţiilor este cel vinovat pentru aceste disfuncţii”, au precizat cercetătorii. 

Mai mult de 400 de bărbaţi au participat la studiul care a implicat consultări individuale ale urologilor şi experţilor în fertilitate, dar şi anumite teste special concepute. Bărbaţii care şi-au programat împreună cu partenerele conceperea unui copil au avut comportamentul sexual studiat pe durata a şase luni. Niciunul dintre ei nu a avut probleme sexuale înainte de cercetare. 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care doresc să aibă un copil ar trebui să-şi programeze conceperea acestuia doar pentru trei luni, după care ar trebui luată o pauză de câteva luni de la programul obişnuit. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici