Legătura dintre studiile superioare şi tumorile pe creier

Potrivit rezultatelor unui nou studiu, publicat de The Telegraph, absolvenţii de studii superioare sunt predispuşi dezvoltării tumorilor pe creier.

1996 afișări
Imaginea articolului Legătura dintre studiile superioare şi tumorile pe creier

Legătura dintre studiile superioare şi tumorile pe creier

Se pare că bărbaţii care urmează studii universitare cu o durată de cel puţin trei ani prezintă un risc cu 19% mai mare de apariţie a cancerului la creier, prin dezvoltarea unor celule canceroase în jurul neuronilor, scrie Gândul.

Studiul, publicat de The Telegraph, arată o asemenea asociere şi în cazul persoanelor care lucrează în medii profesionale stresante, cu implicaţie intelectuală, faţă de cele care prestează o muncă mai degrabă fizică.

În cazul bărbaţilor integraţi într-un astfel de mediu de muncă riscul creşte cu 20% în ceea ce priveşte tumorile maligne şi cu 50% în cazul apariţiei tumorilor necanceroase. Procentele se schimbă atunci când vorbim despre femei, fiind de 26%, respectiv 14%.

Cercetătorii au fost ei înşişi uimiţi de descoperire, însă presupun că această asociere ar putea avea legătură şi cu faptul că oamenii educaţi merg mai des la medic, cunoscând importanţa controalelor periodice.

De asemenea, se pare că stresul are o influenţă şi în acest caz. Totuşi, medicul Amal Khanolkar, de la University College London a afirmat că acest studiu este unul observaţional şi că sunt necesare cercetări ulterioare.

Citeşte continuarea articolului în Gândul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici