Mirosul natural al unei femei, mai atractiv pentru bărbaţi decât parfumurile

Mirosul corporal natural al unei femei este mai atractiv pentru sexul opus decât parfumurile artificiale, semnalizând momentul când este fertilă şi generând ca răspuns o creştere a nivelului de testosteron la partener, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk.

1067 afișări
Imaginea articolului Mirosul natural al unei femei, mai atractiv pentru bărbaţi decât parfumurile

Mirosul natural al unei femei, mai atractiv pentru bărbaţi decât parfumurile (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetătorii americani de la Universitatea din Florida au descoperit că mirosul corporal natural al unei femei este cea mai puternică armă de seducţie, comparativ cu produsele artificiale.

Pentru prima dată, oamenii de ştiinţă au putut valida faptul că nivelul de testosteron al unui bărbat creşte ca reacţie la mirosul corporal natural al unei femei, în perioada în care aceasta este mai fertilă.

Studiul a testat această ipoteză, generată de comportamentul de împerechere al animalelor, dar care nu fusese validată în cazul oamenilor. La cercetare au participat ca voluntari 68 de bărbaţi, cu vârste între 18 şi 23 de ani, cărora li s-a cerut să compare mirosul unor tricouri purtate de o femeie cu unele care erau noi.

În timpul experimentului au fost colectate mostre de salivă de la subiecţi, înainte şi după ce aceştia au mirosit tricourile, pentru a analiza nivelul de testosteron. Bărbaţilor li s-a cerut să evalueze mirosurile în funcţie de atractivitate.

Mirosul hainelor purtate de femeile aflate la ovulaţie a fost considerat cel mai plăcut.

"Nivelul de testosteron reacţionează la mirosul natural transmis de o femeie fertilă", au spus autorii acestui studiu. "În plus, un nivel ridicat al testosteronului este asociat cu competitivitatea, dominanţa, asumarea de riscuri, tipuri de comportament valorizate de o femeie", au spus aceştia.

Cercetări anterioare au arătat că medicamentele contraceptive limitează simţul olfactiv al unei femei şi abilitatea de a selecta inconştient un partener pe baza atracţiei fizice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici