MOTOBOT, primul robot motociclist care poate conduce cu 200 de kilometri la oră - VIDEO, FOTO

Yamaha a conceput un robot de ultimă performanţă care poate conduce o motocicletă cu 200 kilometri pe oră.

1400 afișări
Imaginea articolului MOTOBOT, primul robot motociclist care poate conduce cu 200 de kilometri la oră - VIDEO, FOTO

Faceţi cunoştinţă cu Motobot: Yamaha dezvăluie primul robot care conduce o motocicletă -VIDEO, FOTO

Potrivit inginerilor din echipa Yamaha, robotul de ultimă performanţă ar putea în timp să fie programat nu doar pentru a conduce motociclete, dar şi maşini, scrie cotidianul Daily Mail

Robotul a fost conceput pentru a merge pe o pista de curse la viteze mari iar reprezentanţii Yamaha spun că-l vor folosi pentru a îmbunătăţi siguranţa motocicletelor pe care le fabrică. 

Yamaha a refuzat să dezvăluie mai multe detalii despre robot, dar spune că este în întregime autonom. "Să fie acesta momentul de început în care roboţii încep să conducă maşini şi să ne înlocuiască? Timpul va decide asta, dar cert este că tehnologia evoluează rapid", scrie Daily Mail. 

"Aceasta este o motocicletă de teste pentru un robot umanoid autonom construit să performeze ca un om pe un motor Yamaha. Momentan, suntem în curs de testare cu scopul de a dezvolta robotul pentru a conduce motocicleta nemodificată pe o pistă de curse la mai mult de 200 km / h", se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Yamaha.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici