Popcornul, mai sănătos decât fructele şi legumele? Gustarea are mai mulţi antioxidanţi

Popcornul era deja considerat un aliment benefic pentru organism, cu puţine calorii, dar un grup de oameni de ştiinţă susţin că acesta este, din punct de vedere al nivelului antioxidanţilor, mai indicat chiar şi decât fructele şi legumele.

1872 afișări
Imaginea articolului Popcornul, mai sănătos decât fructele şi legumele? Gustarea are mai mulţi antioxidanţi

Popcornul, mai sănătos decât fructele şi legumele? Gustarea are mai mulţi antioxidanţi (Imagine: Shutterstock)

Antioxidanţii sunt foarte benefici pentru sănătate pentru că luptă împotriva radicalilor liberi din organism.

S-a descoperit că popcornul are o concentraţie mare de antioxidanţi pentru că are doar patru procente de apă, în timp ce fructele şi legumele conţin 90 la sută apă, informează Daily Mail.

Cercetătorii Universităţii Scranton, Pennsylvania, au constatat că o gustare de popcorn are 300 mg de antioxidanţi, aproape dublu decât cea din fructe, 160 mg de antioxidanţi.

Totuşi, ei au menţionat că oamenii n-ar trebui să renunţe la fructe şi legume pentru popcorn din cauză că acesta din urmă nu conţine vitamine vitale şi nutrienţi.  "Popcornul poate fi însă gustarea perfectă", au concluzionat ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici