Smartphone-urile care se încarcă complet în 5 minute ar putea apărea pe piaţă anul viitor. Cum funcţionează noua tehnologie

Producţia FlashBattery, acumulatorul pentru electronice care se încarcă în doar 5 minute, ar putea începe anul viitor, conform companiei israeliene StoreDot.

854 afișări
Imaginea articolului Smartphone-urile care se încarcă complet în 5 minute ar putea apărea pe piaţă anul viitor. Cum funcţionează noua tehnologie

Smartphone-urile care se încarcă complet în 5 minute ar putea apărea pe piaţă anul viitor. Tot ce trebuie să ştii (Imagine: go4it.ro)

Tehnologia FlashBattery a fost descoperită în cadrul Universităţii din Tel Aviv şi este bazată pe mici cristale naturale capabile să înmagazineze electricitate sau să emită lumină, informează go4it.ro.

Cristalele, numite NanoDots, au un diametru de doar doi nanometri şi conţin lanţuri scurte de aminoacizi numiţi peptide. Ele pot fi folosite pentru a acoperi „cavităţile” dintr-un electrod folosit într-o baterie standard.

La un capăt al electrodului, cristalele acţionează ca un condensator care ajută la înmagazinarea de energie. La celălalt capăt ele trec energia în litiul bateriei la viteze mult mai mari decât în cadrul bateriilor standard.

Potrivit lui Doron Mysersdorf, şeful StoreDot, tehnologia este deja testată de doi producători de baterii din Asia. Primii acumulatori de acest fel vor intra în producţia de serie la începutul anului viitor. „Vom încărca un smartphone în cinci minute”, a declarat Mysersdorf pentru BBC News.

Citeşte continuarea articolului pe go4it.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici