STUDIU: Persoanele care dorm alături de animalele lor de companie beneficiază de un somn mai bun

Persoanele care permit animalelor lor de companie să doarmă alături de ele în acelaşi pat beneficiază de un somn mai bun şi se simt, de asemenea, "mai apărate şi mai în siguranţă" pe timpul nopţii, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite, informează dailymail.co.uk.

1083 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Persoanele care dorm alături de animalele lor de companie beneficiază de un somn mai bun

STUDIU: Persoanele care dorm alături de animalele lor de companie beneficiază de un somn mai bun (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

În 2014, cercetătorii de la Mayo Clinic raportau că jumătate dintre pacienţii care au beneficiat de consultaţii în această clinică specializată în medicina somnului erau proprietari de animale care au raportat faptul că sunt adeseori treziţi în mijlocul nopţii de prietenii lor necuvântători.

Un nou studiu, publicat recent, a indicat însă faptul că persoanele care dorm în acelaşi pat cu pisicile sau câinii lor de companie au parte de un somn mai bun.

Cercetătorii au stat de vorbă cu 150 de pacienţi despre obiceiurile lor în privinţa somnului şi despre animalele lor de companie şi au descoperit că persoanele care dorm în acelaşi pat cu pisicile sau câinii lor se simt "mai apărate şi mai în siguranţă".

Rezultatele studiului au fost obţinute pe baza răspunsurilor oferite de pacienţii care au beneficiat de consultaţii la Center for Sleep Medicine din cadrul Mayo Clinic din Scottsdale, Arizona.

Cercetătorii americani au descoperit faptul că 56% dintre participanţii la studiu dorm alături de pisicile sau câinii lor.

Însă, doar 20% au spus că au fost treziţi în mijlocul nopţii de prietenii lor necuvântători, iar 41% dintre respondenţi consideră că prezenţa animalelor lor de companie în paturile lor îi ajută să se simtă mai protejaţi şi să doarmă mai bine.

Pe de altă parte, un alt studiu, publicat la începutul acestui an, a dezvăluit faptul că animalele de companie pot să transmită stăpânilor lor o serie de afecţiuni, precum tuberculoză, conjunctivită felină şi toxiinfecţii alimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici