Un nou tratament pentru alopecie va fi la îndemână în Scoţia

Persoanele care trăiesc cu unul dintre cele mai frecvente tipuri de alopecie ar putea avea în curând acces la tratament în Scoţia, pentru prima dată, potrivit BBC.

739 afișări
Imaginea articolului Un nou tratament pentru alopecie va fi la îndemână în Scoţia

Un nou tratament pentru alopecie va fi la îndemână în Scoţia

Medicamentul - numit Ritlecitinib - va fi prezentat săptămâna aceasta în faţa Consorţiului Scoţian pentru Medicamente, după ce luna trecută a fost aprobat pentru utilizarea NHS în Anglia.

Deşi pastila zilnică nu va vindeca afecţiunea, ar putea oferi tratament pentru unii dintre cei care suferă de alopecia areata severă, de care suferă şi Megan McCready, o tânără în vârstă de 21 de ani, din Clydebank. De când a fost diagnosticată, la vârsta de 12 ani, Megan a învăţat să-şi accepte afecţiunea şi acum sprijină alţi tineri care trec prin acelaşi lucru.

Ea a povestit cât de greu i-a fost să aibă alopecie la o vârstă aşa de fragedă şi cum a ajuns să iubească perucile şi să le îngrijească. Tratamentul, însă, este o nouă şansă.

„Voi accepta această oportunitate de a lua medicamentul şi de a-l încerca. Gândul că Scoţia ar putea să îl aprobe este un pas mare pentru noi. Să pot să am părul meu înapoi şi să am gene, să mă dau cu rimel pe sprâncene de care să nu îmi fac griji (...) ar fi minunat”, spune tânăra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici