Alina Bica, despre modificarea articolului privind abuzul în serviciu: Mi se pare normală şi legală, la mine lucrurile se schimbă fundamental - VIDEO

Alina Bica a declarat că decizia CCR legată de abuzul în serviciu este exact ceea ce a cerut să se constate, menţionând că în cazul ei lucrurile se vor schimba fundamental în urma hotărârii.

2448 afișări
Imaginea articolului Alina Bica, despre modificarea articolului privind abuzul în serviciu: Mi se pare normală şi legală, la mine lucrurile se schimbă fundamental - VIDEO

Alina Bica, despre modificarea articolului privind abuzul în serviciu: Mi se pare normală şi legală, la mine lucrurile se schimbă fundamental (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

"Mi se pare normală şi legală, este exact ceea ce am cerut să se constate, doresc să subliniez că niciun moment nu am cerut dezincriminarea infracţiunii. Mie nu mi s-a reproşat încălcarea unei norme. Mie mi s-a spus, de către unii oameni, că n-am făcut bine ce am facut, dar de ce nu am făcut bine nu mi s-a spus. Nu ştiu cum e la alţii, dar la mine lucrurile se schimbă, da, se schimbă fundamental. Nu e nevoie să o invoc, ea vine să stabilească nişte limite de la interpretare normală, cum de altfel, mai spun încă odată: practica noastră judiciară din 1968 încoace, până in 2013, a fost în sensul că acea îndeplinire defectuoasă era asimilata cum a zis Curtea, unei noţiuni de încălcare a unei legi. Eu nu ştiu de unde a venit noua viziune, după 2013, dar ma bucur ca s-a clarificat", a declarat Alina Bica, la sediul instanţei supreme.

Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, a ridicat, în dosarul său, o excepţie de neconstituţionalitată privind abuzul în serviciu. Aceasta a fost judecată joi de magistraţii CCR, alături de alte şapte sesizări, judecătorii recomandând ca sintagma ''în mod defectuos'' să fie înlocuită cu ''prin încălcarea legii''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici