Furt de date din dosarul alegerilor prezidenţiale. Grup de hackeri ruşi, acuzat că a furat dovezi dintr-o anchetă a lui Robert Mueller

Biroul procurorului special Robert Mueller a informat că un grup de hackeri ruşi ar fi furat dovezi cu scopul de a afecta ancheta privind o firmă acuzată că ar fi sponsorizat propaganda rusă din timpul alegerilor prezidenţiale din 2016, relatează site-ul agenţiei Reuters.

838 afișări
Imaginea articolului Furt de date din dosarul alegerilor prezidenţiale. Grup de hackeri ruşi, acuzat că a furat dovezi dintr-o anchetă a lui Robert Mueller

Furt de date din dosarul alegerilor prezidenţiale. Grup de hackeri ruşi, acuzat că a furat dovezi dintr-o anchetă a lui Robert Mueller

Procurorii au declarat într-un proces că un utilizator Twitter cu numele de cont @HackingReston ar fi postat un mesaj online la 22 octombrie, prin care se lăuda că ar fi furat dovezi din anchetă.

"Avem acces la baza de date a probelor procurorului special Robert Mueller, după ce am spart un server cu informaţii privind propaganda rusă", se arată în document.

Companiile numite în proces includ Internet Research Agency (IRA), Concord Management and Consulting LLC şi Concord Catering.

Contul de Twitter oferea un link către un portal de distribuire a fişierelor, despre care se crede că ar fi conţinut documentele lui Mueller privind compania "IRA şi ingerinţele ruse".

Informaţiile publicate online erau "alterate şi diseminate ca parte a unei companii de dezimformare care avea ca scop discreditarea investigaţiilor în desfăşurare privind ingerinţele ruse în sistemul politic din SUA", au scris procurorii.

În aceeaşi zi, un jurnalist a contactat biroul lui Mueller pentru a informa că a primit un mesaj pe Twitter de la o persoană care susţine că a spart baza de date a unei companii ruse care a primit dovezi de la firma de avocatură Reed Smith LLP.

Cu toate acestea, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a găsit dovezi că serverele americane au fost compromise, iar adresa IP a contului folosit pentru publicare materialelor provine din Rusia.

Administraţia de la Moscova a negat orice implicare în alegerile prezidenţiale din Statele Unite din 2016. De asemenea, preşedintele american Donald Trump a transmis în mai multe rânduri că nu este implicat în nicio afacere cu Rusia şi a catalogat investigaţia drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici